Başkan Savaş, Musevilerin Pesah Bayramını Kutladı

0
51

lütfü savaş11Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Musevi vatandaşların Pesah (Hamursuz) Bayramı’nı kutladı.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye  Başkanı Nazım Culha ve Defne Belediye Meclis üyesi Selim Matkap eşliğinde Antakya Musevi Havrası’nda Antakya Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu ile bir araya gelen Başkan Savaş; “İsrailoğullarının, Mısır’da, Hz. Musa önderliğinde kölelikten kurtuluşlarını simgeleyen ve tüm Musevi alemi için derin manalar içeren Hamursuz Bayramı’nın başta Musevi vatandaşlarımıza olmak üzere Hatay’ımıza ve ülkemize esenlikler getirmesini dilerim” dedi.

Hatay’daki kardeşlik iklimine katkı sunan Musevi vatandaşların ilimizin vazgeçilmez bir parçası olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş; “Ezan, hazan ve çan seslerinin aynı anda gökyüzüne yükseldiği bu topraklarda barış ve hoşgörünün hiç bitmemesi için elimizden gelen bütün çabaları göstereceğiz” diye konuştu.

Antakya Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu da Başkan Savaş’ın Antakya Belediye Başkanlığı dönemindeki huzur temelli hizmet anlayışının Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracağını söyledi. Gerçekleştirilen ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti de dile getiren Cenudioğlu, Başkan Savaş’a Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here