Başkan Savaş, İspanya’da İlimizi ve Ülkemizi Temsil Etti

0
36

büyükşehir-ispanya1ECOTER Komisyonu Eşbaşkanı Savaş, Toplantının Ana Konuşmacılığını Yaparak, Hatay’daki Mülteci Sorununa Değindi…

Kısaca ARLEM olarak bilinen Euro-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisinin; Ekonomik, Sosyal ve Bölgesel Meseleler Komisyonunun (ECOTER) düzenlediği 7. toplantı, 19-20 Ekim 2014 tarihleri arasında İspanyanın Malaga şehrinde gerçekleştirildi. Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ECOTER Komisyonu Eşbaşkanı unvanıyla toplantıda ilimizi ve ülkemizi temsil etti.

Toplantı öncesi üyeler için düzenlenen karşılama resepsiyonunda konuşmacı olarak ilk söz alan Malaga Belediye Başkanı ve Avrupa Belediyeler ve Bölgeler konseyi Başkanı Francisco De La Torre Prados, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve tüm ülke temsilcileri için hoş geldin konuşması yaptı.

Akdeniz’e kıyı ülkelerin katılımıyla oluşturulan ARLEM ECOTER Komisyonu’nun oturum başkanlığını yürüten Başkan Savaş, katılan tüm üye ülke temsilcileri adına bir konuşma yaptı. 3 yıldır ECOTER’in eşbaşkanlığını yürüten Başkan Savaş bu toplantıya da eşbaşkan olarak katılarak 20 Ekim’de Kongre Salonunda düzenlenen multi-ülkeli toplantının ana konuşmacılığını yaparak genel direktörlüğünü üstlendi.

büyükşehir-ispanya2

11 ülke temsilcisine sırasıyla söz veren Başkan Savaş, daha sonra söz alarak güney bölgemizdeki ve özellikle Hatay’daki Suriye meselesi ve bunun  beraberinde doğan mülteci sorunları üzerine değinerek açıklamalarda bulundu. ECOTER Komisyon Eşbaşkanlığını başarıyla yürüten Başkan Savaş’ın konuşması tüm üye ülke temsilcileri tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Suriyeli mültecilerin bölgemizdeki entegrasyonu, bunun beraberinde meydana gelen sosyo-kültürel ve ekonomik meseleleri dile getiren Başkan Savaş, daha sonra çözüm önerileri ve ECOTER’ in hassasiyetle izleyip uygulaması gereken yol haritasını açıkladı. Son olarak Rabat-Fas’ta düzenlenen 6. ECOTER toplantı raporlarını değerlendiren Başkan Savaş, daha sonra toplantıyı münazaraya açtı.

Başkan Savaş, düzenlenen toplantının taslağının reporterler tarafından revize edilip rapor olarak sunulmasını ve Luxor-Mısır’da düzenlenecek olan bir sonraki toplantıya kadar bu taslağın rapor olarak tüm üyelere gönderilmesini talep etti. Beş saat süren toplantının ardından İspanyol basın kuruluşlarının ve televizyonlarının ilgi ile takip ettiği toplantının genel çerçevelerini dile getirmek üzere Başkan Savaş, Malaga Belediye Başkanı Francisco De La Torre Prados ve Portekizi temsilen Lizbon Belediye Başkanı Antonio Costa ile bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here