Başkan Kimyeci; “Üniversite Hatay’ın Marka Olması İçin Çalışıyor”

0
119

mkü-işbirliği1Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’den Rektör Hasan Kaya’ya Ziyaret

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya’yı ziyaret ederek, Antakya Belediyesi’nin üniversiteye yapacağı katkılara vurgu yaparak, birçok konuda Mustafa Kemal Üniversitesi ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Göreve gelmesinin ardından kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin tebriklerini de kabul eden MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, devam eden kutlama ziyaretlerinde Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Meclis Üyelerini ağırladı.

Prof. Dr. Hasan Kaya’yı Mustafa Kemal Üniversitesi’ne Rektör olarak seçilmesinden dolayı tebrik eden Başkan Kimyeci, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bu Üniversite’nin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden bir tanesi olduğunu ve kendileri için de çok önemli bir bilim yuvası olarak görüldüğünü dile getirdi.

 Bugüne kadar Mustafa Kemal Üniversitesi’nin Hatay’ın sahip olduğu sanayi işletmelerini, tarım potansiyelini ve turizm gibi birçok önemli özelliğini öne çıkarma konusunda çok önemli proje ve çalışmaları olduğundan da bahseden Kimyeci; “Ben inanıyorum ki sizlerin şahsında Mustafa Kemal Üniversitesi, ilave çalışmalarla Hatay’ımızın Türkiye’de bir marka şehir olması konusunda önemli katkıları olacak” dedi. Başkan Kimyeci konuşmasının devamında, Antakya Belediyesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin işbirliğinin artarak devam edeceğini ifade ederek, Meclis üyeleriyle birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarının mesajını verdi.

mkü-işbirliği2

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci nezdinde tüm meclis üyelerine ziyaretleri için teşekkür eden Rektör Kaya ise seçim döneminin bittiğini ve çalışma zamanının başladığını vurguladı. Üniversitelerin sağlıklı bir şekilde üç ayaklı çalışma disipliniyle işleyebileceğini belirten Rektör Kaya; bunlardan birincisinin bilim, ikincisinin eğitim üçüncüsünün ise şehirle bütünleşmek olduğunu aktardı. Ne kadar bilim ve eğitim yapılırsa yapılsın şehirle bütünleşmedikten sonra bunun bir anlam ifade etmediğinin altını çizen Rektör Kaya; “Bu anlayış tüm dünyada böyle. Bu bakış açısı Türkiye’de maalesef çok da ileri seviyede değil. Kayseri ve Konya gibi bazı şehirlerimizde bu aşılmış. İnşallah biz de Hatay’da bunu sağlarız” diye konuştu. Bu hedefi tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Rektör Kaya; “Bu memleketin gelişmesi ve kalkınması için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Bizde 580 civarında öğretim üyesi var. Bilginin paylaşılması ve pratiğe yansıması lazım. Bilimi ve eğitimi halka açarsak çok başarılı işlere imza atacağız” ifadesini kullandı.

Meclis üyelerinin de tanıtıldığı ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here