Başkan Dönmez; “İskenderun’un Gelişimine Öncülük Etmek Zorundayız”

0
24

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez Eylül ayı meclis toplantısında İskenderun’un sorunları üzerine yapılan görüşmelerde yaptığı konuşmada Pac Meydanı, eski üst geçit bölgesi, Şehit Pamir Caddesi ve varyant yolundaki sorunlarla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

Yapılan yeni düzenlemelere verilen tepkilere açıklık getiren Başkan Dönmez; “10 yılda bozulan bir şehri iki günde değiştirmemizi bekliyorsanız, bizde yanılırız sizde yanılırsınız. Mesele şu ki Pac meydanındaki insanların güldüğü ya da eylemsizlik olarak düşündükleri yukarıdan, aşağıdan nereden bakarsanız bakın…

Bir, Sun Otelinden yukarıya doğru çıkan bir yolumuz var mı bizim var değil mi? İki, Şehit Pamir’den yukarı doğru çıkan bir yolumuz var mı bizim, var değil mi? Üç, Fener Caddesinden yukarıya doğru çıkan bir yolumuz var mı, var! Her trafikte otuzar tane araç olduğunu düşünün, 90 tane araç yapıyor. Bizim Esentepe istikametinden gelip de Fener Caddesine girmek isteyen 3 araç tam 90 aracı durduruyor.

Arkadaşlar yerine de Otelin önünden bir tane kavşak yaptık. Fazla değil arkadaşlar, araçlar 300 metre ileriden dönecekler. Ankara’da İstanbul’da dünyanın her yerinde kavşaklar 2 kilometreden, 4 kilometreden başlar bunların dünya standartları var. Biz vatandaşın işini kolaylaştıracağız derken trafik sıkışıklığına neden oluyoruz.

Videolarını çektik, videolarda baktık, hangi dönüş nereye çıkıyor. Tamam, profesyonel olarak Ankara’dan İstanbul’dan heyet getirmedik ama Rabbim akıl vermiş, Rabbim bize çok kıymetli ekip arkadaşları vermiş. Büyükşehir ile beraber İskenderun trafiğiyle beraber bir komisyon kurduk, çalıştık.

3 Araba 90 Aracın Yolunu Tıkıyor

Yukarıya koyduk kamerayı nerede tıkalı, nasıl tıkanıyor gördük. Esentepe’den gelen istikametten ya da Şekere bölgesinden gelen istikametten Fener Caddesine dönen 3 tane araba 90 tane arabayı tıkıyor. Onlar geçene kadar orada bir yığılma oluyor. Bunu kapatalım, Sun Otelin orada 150 metre sonra yeniden dönsün gelsin, ne olur abi? Mazot yakarız, ne kaybederiz hiçbir şey kaybetmeyiz.

İkinci unsur! Dedik ya aslında projenin yapılma şekli yanlış. Biz o zaman Lütfü başkanla da konuştuk arkadaşlarla da konuştuk, dedik ki ‘Burası yapılacaksa Ankara’daki gibi İstanbul’daki gibi ya üst geçitte döner kavşak! Burada aşağıdan döner kavşak yapalım söylediğimiz şey buydu. Eksiğiyle yanlışıyla onlar da iyi niyetli olarak yaptılar ama sonuçları insanların kullanabileceği hizmet alabileceği bir statüye dönüşmedi.

Parklanma Yasağı Getireceğiz

Merak etmeyin arkadaşlar şimdi göbeği daraltıyoruz. İskenderun içerisindeki bazı yerlere parklanma yasağı getireceğiz. Özellikle yıkılan Cem kundura tarafından yukarı doğru Doktorlar Caddesine olan kısımda dolmuşların durduğu yerde parklanma yasağı uygulaması yapacağız, neden çünkü araç geliyor doktorlar caddesine dönen yolda araçları park ediyor dolmuş buradan yola çıkarken yolu böyle kesiyor ve o arka taraf komple tıkıyor. Biz akışı rahatlattığımız zaman bu yukarıya doğru yansıyacak.

Bulvar meselesi… Yeniliklere açık olmamız lazım. Herakleitos’un bir lafı var ünlü filozof der ki ‘Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir…’ Bizler de değişiyoruz, insanlar da değişiyor, şehirler de değişiyor ve biz bu şehirlerin gelişmesine öncülük etmek zorundayız. Bu şehirler büyüyor. Bu şehirlerim konut alanlarına ihtiyaçları var, bu şehirlerin yeni trafik alanlarına ihtiyaçları var. Yeni park alanlarına ihtiyaçları var.

Zaten İskenderun’un kronik sorunları var. İskenderun kronik sorunları ne? Varyant yolunun üzerinde 10 yıldan beri su birikintisi var mı, var. Benim yetkim olmamasına rağmen bir hafta içerisinde çözeceğiz. Yapacağımız iş çok basit ya 2 tane boru döşeyecek her tarafa, kanala bağlayacağız.

10 yıldan beri yapılmamış sorunları bugün Mehmet Dönmez’den bugün İskenderun Belediye ekiplerinden çözmesini beklemek haksızlık ama hakkınız ve biz çözeceğiz. Çünkü artık biz varız. Bizim iktidarımızda mazeret yok, onun yetki alanı yok bunun yetki alanı yok. Bir sonraki yağmurda Allah izin verirse orada su göllenmesini görmeyeceksiniz. Gerekirse kazma kürekle biz Büyükşehir ekipleriyle beraber yarından itibaren oradaki hattı karşıya bağlayacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here