Başkan Dingil; “Ahiliğe Esas Olan Kardeşlik Duygusunun Büyüyerek Devam Etmesi Diliyorum”

0
114

seyfi dingil5İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ahilik Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Seyfi Dingil mesajında, Türkiye’nin sağlam yapı taşlarından biri olan Ahilik geleneğinin, aziz milletimizin uygarlık tarihine kazandırdığı en önemli değerlerden biri olduğunu belirtti. Ahiliğin bir meslek kuruluşu olmasının yanında manevi terbiye ocağı olduğunu da ifade eden Başkan Seyfi Dingil mesajında şunları kaydetti:

“Bir devletin varlığını devam ettirmesi ve ilerlemesi için toplumsal dokunun sağlamlığı büyük önem taşımaktadır. Milletimizin yüzyıllar boyunca barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde yaşamasında, Ahilik kurumunun temellerini attığı, birlik ve dayanışmaya dayanan sağlıklı toplum yapısının etkisi büyüktür. Yüzyıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan kentimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkârlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar bu ilkeleri yaşatma gayreti içerisindedirler.

Bu düşüncelerle, kentimiz esnaf ve meslek kuruluşlarının tüm üyeleri ile halkımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, birlik, beraberlik ve Ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesi dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here