Başarılı Boksörlerden Protokol Ziyareti!

0
319

boks ziyaret1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin ev sahipliğinde ilimizde gerçekleştirilen “Türkiye Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası” sonunda derece yapan MKÜ’lü boksörler İl Temsilcisi Nuri Erdener öncülüğünde dün İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ederek, elde edilen başarıyı onlarla paylaştılar.

Türkiye Üniversiteler Arası Boks Şampiyonasına beş sporcu ile katılan MKÜ’nün boksörleri Mehmet İnehan 75 kg.da, Mehmet Akarsu 91 kg.da 2’cilik, Fuat Tanrıkulu 52.kg.da, Harun Kaçar da 49 kg.da 3’cülük ve Mehmet Sürücü de 49 kg.da 5’cilik elde ettiler.

Başarılı sporcular elde edilen bu başarıyı paylaşmak adına Hatay Boks İl Temsilcisi Nuri Erdener, Onursal Başkan Şehmuz Aslan, MKÜ Boks Antrenörü Erkan Yılmazbaş ve boks ile temsilcileri ile birlikte ilk ziyaretlerini Kaymakam Hasan Özyiğit’e gerçekleştirdiler.

boks ziyaret2

Elde edilen başarıyla göğüslerinin kabardığını söyleyen Boks İl Temsilcisi Erdener; “Amacımız İskenderun’da açılan yeni boks salonumuzda bu sporcular gibi değerli boksörler yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

Gösterilen bu başarıdan dolayı gurur ve onur duyduklarının altını çizen Kaymakam Özyiğit ise bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederken, kentimizde sporun gelişmesi için altyapının şart olduğuna, bunun oluşması için kentimizde yatırımların yapıldığına dikkat çekti. Gençlere de seslenen Kaymakam Özyiğit; “Sizlerden tek isteğim Türk Bayrağını uluslara arası arenada da göklerde dalgalandırmanızdır. Kısaca bu başarıyı uluslar arenaya da taşıyın” diye konuştu.

Uluslar arenada birçok derecesi bulunan milli boksör ve Antrenör Erkan Yılmazbaş da tek amacının sporcularını milli takımda görmek olduğunu belirtti.

boks ziyaret3

Olimpiyat Şampiyonluğuna Ev!

Başarılı boksörler, daha sonra İskenderun Belediye Başkanını makamında ziyaret etti. Boksörleri kutlayan Başkan Seyfi Dingil; “İskenderun’un adını kim hangi spor dalında uluslar arası Türkiye şampiyonalarında duyuruyor ise ona desteğe hazırız” dedi.

Federasyon yetkililerinden uluslar arası bir turnuvanın İskenderun’da yapılması sözünü aldığını da hatırlatan Başkan Dingil, sporculara dönerek; “Olimpiyatlarda şampiyonluk getirin, size ev vereyim!” diyerek, sporcuya ne denli destek olacağının en büyük örneğini ortaya koymuş oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here