“Barışı ve Özgürlüğü Savunmak İçin 1 Eylül’de Alanlarda Olalım”

0
66

dünya barış günü1Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan; “Barışı ve Özgürlüğü Savunmak İçin 1 Eylül’de Alanlarda Olalım”

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, bugün kutlanan 1 Eylül Dünya Barış Gününde halkı alanlarda olmaya davet etti.

Dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında süren savaş, iç savaş ve çatışmaların yol açtığı yıkım, acı ve gözyaşları eşliğinde karşıladığını hatırlatan Gürkan; “Süren bu savaşların, katliamların ve çatışmaların sorumlusu halklar değildir.  ABD, AB başta olmak üzere emperyalist mihraklar ve işbirlikçi bölge gericilikleri bugün yaşananlardan birinci derece sorumludur. IŞİD çetelerini var eden güçlerin ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratları olduğu, ayrıca her türlü desteği Türkiye’den, AKP hükümetinden gördüğü ayan beyan ortadadır.

1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi bu tablo emek, barış ve demokrasi güçlerine daha fazla görev yüklemektedir. Şimdi, zulme, ırkçılığa ve mezhepçiliğe karşı Ortadoğu halkları ile dayanışmayı büyütme zamanıdır. Şimdi ırkçı saldırılarla linç edilmeye çalışılan Suriyeli, göçmenler başta olmak üzere göçün olumsuz sonuçlarını yaşayan Ezidi, Arap, Türkmenlerle kardeşliğimizi pekiştirme zamanıdır. Şimdi Rojava’da kendi kaderini belirlemek için adım atan halkların iradesini tanıma ve savunma zamanıdır.

Emperyalist güçler ve bölge gericilikleri Ortadoğu’dan elini çekmelidir. Halklar,  “Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı” ilkesi temelinde kendi geleceklerini kendileri belirlemelidir. İşçi sınıfımız başta olmak üzere tüm emek, barış, demokrasi ve ilerici güçleri 1 Eylül’de barışı, özgürlüğü, savunmak için alanlarda olmaya çağırıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here