Balıkçılar 12 Gündür Barınaktan Çıkamıyor

0
39

Kötü Hava Şartları Balıkçıları Olumsuz Etkiledi!

Hatay S.S. Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Celal Bilen, iki haftadır yaşanan olumsuz hava şartlarından ötürü, balıkçıların zor durumda olduğunu söyledi.

Son iki haftanın, hava şartları yönünden oldukça sert geçtiğini, bunun da balıkçıları olumsuz etkilediğini ifade eden Bilen; “Bugünlerde kış çok sert geçti. Dolayısıyla balıkçımız, barınaklardan, limandan ayrılamadı. Elbette kış şartları ve tüm Türkiye genelinde havalar çok kötü! Balıkçılık açısından baktığımız zaman şu anda bugün itibariyle balıkçımız 12 gündür ilk defa balığa çıkıyor. Herkes limanda! Ağ temizliyorlardı ya da tamirat yapıyorlardı. Herkes şu anda ne olacağını da bilmiyor. Hava şartları gerçekten balıkçının belini büktü.

Balıkçı ne yapacak belli değil, herkes iş bırakma aşamasında. İleride ne olur, zamanla göreceğiz. Gerçekten balıkçılık sektörü çok kötü durumda! Hayat şartları, ağır kış şartları, diğer sektörlerde olduğu gibi balıkçıları da çok olumsuz etkiledi. Şu an beklemekteyiz. Bugün itibariyle balıkçılarımız çıkmaya başladı inşallah iyi mahsul alırlar, bekliyoruz” diye konuştu.

Yakıt pahalılığının da balıkçılara sıkıntı yaşattığını söyleyen Birlik Başkanı Celal Bilen, bu konuda da girişimlerde bulunduklarını belirterek; “Yakıt çok pahalı, o da ayrı bir dert. Bakanlığa mütemadiyen her toplantıda balıkçılık açısından buna bir çözüm bulunması ile ilgili söylemlerde bulunduk. Derdimizi bakanlara ilettik, onun neticesini bekliyoruz. Umarım iyi sonuç alırız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here