Bahar Turizmi Hareketlenmeye Başladı

0
47

Baharın gelmesi ve havaların da son günlerde iyice ısınmasıyla, kış turizminden yaza doğru geçiş yaptıklarını kaydeden Ceyran Travel Yetkilisi Yasemin Demirtaş, bahar döneminde Ege ve Doğu Anadolu’ya daha fazla tur düzenlediklerini kaydetti.

Bahar turizmine geçtiklerini ancak artan maliyetler nedeniyle yükselen tur fiyatlarının talepte düşüş yaşanmasına neden olduğunu ifade eden Demirtaş, önceki yıllara kısayla bu yıl ciddi bir düşüş yaşadıklarını, bunun en büyük nedeninin, otel fiyatlarına ve yakıta yapılan zamlar olduğunu kaydetti.

Havaların ısınmasıyla yaz sezonuna giriş yapmaya başladıklarını belirten Demirtaş; “Bahar geldiğinde Ege, yaza doğru Karadeniz, onun dışında Doğu’ya doğru kayacağız baharda ve Kapadokya. Şu an için turlarımız Ege ve Karadeniz olarak yoğunluk başladı ancak yeni fiyat açılışını yapamadık. Tüm turlarımızın program tarihlerini belirledik ama fiyat açılışı yapamıyoruz. Bunun sebebi de biliyorsunuz mazottaki dalgalanmalar. Mazot hala dengesini koruyamadığı için biz de önümüzdeki sezon için belli bir fiyat veremiyoruz maalesef.

Talebimiz mazotun sabitlenmesi! Bizde belli bir fiyata artık ilanımızı çıkmak istiyoruz. Otellerle anlaşmalarımızı yaptık evet otellerinde fiyatları yüksek, bu fiyatlar tabii turlara da yansıyacak. Geçen sene uygun fiyata dediğimiz, daha çok müşteri kazandığımız turlarda ümidimiz düşmeye başladı. İnşallah arttırma talebini bekliyoruz bizde misafirlerimizden.

Fiyatlar olağanüstü yükseldiği için insanlar sayfalarımıza baktığında geçen seneki fiyatlarla bu seneki fiyatlar arasında neden bu kadar fark olduğunu soruyorlar. İnsanlar açıklamak zorunda kalıyoruz. Hem otellerin artması hem mazotun artması nedeniyle fiyatlar ciddi arttı, bunu açıklamak zorundayız insanlara. Sabit fiyat da veremiyoruz üstelik. Bir ay sonraki bir grup rezervasyonu olduğunda bin lira fiyat verdiğimizde mazot yükseliyor üzerine fiyat farkı istediğimizde grubu kaybetme tehlikesi yaşıyoruz.

Mazot bizi çok etkileyecek. Geçen sene ile bu sene neredeyse %200 artış var. Geçen sene 3 gecelik Karadeniz turunu bin liraya çıkartırken şu an 2.200-2.500 arası satışa çıkmayı planlıyoruz. Bunun sebebi hem mazot, hem de oteller!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ceyran Travel İşletmecisi Serkan Ceyran da, fiyat yükselişlerinin kendilerini de vatandaşları da olumsuz etkilediğini ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here