Aydın; “Eylem Planı Hazırlanacak, Gerekli Tedbirler Alınacak!”

0
97

belen kaymakamı7Belen’de Yaşanan Sel Afeti İlgili Değerlendirme Toplantısı Düzenledi

Belen’de 27 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen sel olayı ile ilgili olarak, olayın öncesi, olay günü ve sonrasını değerlendirmek üzere önceki gün Belen Kaymakamlığı toplantı salonunda Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam Aydın’ın yanı sıra İlçe Jan. Kom. Yzb Salih Aygün, Emniyet Amiri Ali Çolak, Malmüdürü Mehmet Uğur Bekar, G.T.H. İlçe Müdürü Şakir Gök, T.S.M. Sorumlu Hekimi Dt. Nuray Bakman, Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran, Belediye Başkan Yrd. Ali Kurt, Ziraat Odası Başkanı Selahattin Yalman, İtfaiye Müdürü Mehmet Kurtulan, HATSU Yetkilisi Şemsettin Uçar, Atik, Benlidere, Çakallı, Çerçikaya, Güzelyayla, Müftüler, Karapelit, Kıcı, Kömürçukuru, Şenbük ve Ötençay Mahalle Muhtarları katıldı.

Kaymakam Aydın, toplantıda yaptığı genel değerlendirmede, meteorolojiden alınan ihbar üzerine kendi başkanlığında toplanan Kriz Merkezinin almış olduğu tedbirlerin sonucunda olası can kaybının önlendiğini, afetin muhtemel daha büyük zarar ziyana yol açmadan atlatıldığını vurguladı.

Kaymakam Aydın, bundan sonra bu konuda bir eylem planı hazırlanarak, kurumların ve muhtarların alması gereken tedbirlerin belirlenmesi gerektiğini de kaydetti.

Kaymakam Aydın, olası bir afete karşı iş makinelerinin nerelerde bulundurulması gibi planlamaların yapılması, dere yataklarının ıslahı üzerinde durulması gibi tedbirlere öncelik verileceğini belirtti.

Afet olayına karşı alınan tedbirler neticesinde de zararların oluşabileceği sözlerine ekleyen Aydın; “Ancak alınacak tedbir ve önlemlerle, neden olacağı zararlar daha lokal kalabilecektir. Sel afetinin yaşandığı gün ve takip eden günlerde gerek önleme ve gerekse de tespit çalışmalarını yürüten tüm kamu görevlilerine, iş makinesini tahsis eden vatandaşlara ve tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Kaymakam Aydın daha sonra toplantıyı sonlandırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here