Av. Dönmez, Hatay Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

0
363

ekrem dönmez1Hatay Barosunun 18-19 Ekim 2014 tarihinde, Genel Kurulunu yapacağını ifade eden Avukat Ekrem Dönmez, Hatay Baro Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Genel Kurulda Hatay Barosu’nun önümüzdeki 2 yıl için başkan ve yöneticilerinin seçileceğini kaydeden Dönmez; “Yasalar, hiçbir meslek örgütüne “Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak” görevi vermemiştir. Bu görev baroları diğer meslek örgütlerinden ayıran en önemli özelliktir. Barolar bulundukları ilin tüm sivil toplum kuruluşları ile etkin, dayanışmacı, sorun çözücü işbirliklerini geliştirmelidir. Bu bilinçle, büromuzun, adliyelerimizin, ilimizin, ülkemizin ve dünyamızın sorunlarını yok saymayacak, gözleyecek, görüş ve önerilerini ortaya koyacak, diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle ilişki kuracak saygın bir baro yaratmak zorundayız. Savunma susmayacak; halkının yanında avukatlar, avukatın yanında baro, temel hak ve özgürlüklerin savunucusu baro olacak ve avukatlarımızı ve halkımızı yalnız bırakmayacağız. Hatay Barosu’nun 19 Ekim 2014 Pazar Günü yapılacak seçimlerinde ‘Hatay’da Baro Var’ demek için; avukatın ve halkın yanında bir Baro için; unutulan tüm ilke ve değerlere sahip çıkan bir Baro için; Çağdaş, Demokrat, İlerici, Laik, Şeffaf ve Cesur bir Baro için Hatay Barosu’nun yönetimine talibiz” diye konuştu.

Hatay Baro Başkanı Adayı Av. Ekrem Dönmez seçim listesini de şöyle açıkladı; “Yönetim Kurulu Adayları; Av. Mehmet Karaçay, Av. Şükran Güzel, Av. Mehmet Asıl, Av. Adnan Eryılmaz, Av. Asena Aslan Şener, Av. Ramazan Tunç, Av. Mehmet Ali Çapar, Av. Mehmet Ezer, Av. Ömer İlhan, Av. Esin Öz Işık.  Disiplin Kurulu Adayları; Av. Meral Yeşiloğlu, Av. Bedia Karadaban, Av. Hamdullah Sönmez, Av. Zerrin Altınöz, Av. Ece Altunay Önal. Denetleme Kurulu Adayları: Av. Taşkın Çiftçi, Av. Ökkeş Elmasoğlu, Av. Fatma Erşen. Türkiye Barolar Birliği Delege Adayları; Av. Turhan Hırfanoğlu, Av. Mehmet Vehbi Debooğlu, Av. Ayhan Çalış, Av. Hikmet Sağlar.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here