İskenderunlulara binicilik sporunu sevdirmek amacıyla yaklaşık üç yıl önce kurulan İskenderun Atlı Spor Kulübü, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
İki eğitimli antrenör ve 20 at ile binicilik eğitimleri verilen kulübün 85 üyesi ve her yaş grubundan yaklaşık 90 kursiyeri bulunuyor.
Kulüp çalışmaları hakkında bilgiler veren İskenderun Atlı Spor Kulübü Yetkilisi Halit Yener; “3 yıl önce kuruldu İskenderun Atlı Spor Kulübü. Buradaki hizmetimiz vatandaşa iyi bir biniş eğitimi sağlamak, atları sevdirmek. Aktivite olarak biniş eğitimlerimiz var, özel fotoğraf çekimlerimiz var, düğün çekimleri, çocukların sünnet düğünü çekimleri, doğum günü kutlamaları, bunlarla ilgili faaliyetlerimiz var. Aktif olarak deniz kenarında safariler düzenliyoruz. Uygun müsait vakitlerde arazi koşullarına göre oralarda da safari düzenliyoruz. Yeni bir düşüncemiz var, kamp yapmayı düşünüyoruz. Römork yaptırdık kendimize ait, bir alan seçip atlarla beraber kamp yapmak istiyoruz.
Kulübümüzde 85-90’a yakın kursiyerimiz var, yine o sayıya yakın üyemiz var. 7’den 70’e bütün yaş gruplarına hizmet ediyoruz. 7-8 yaşlarında öğrencilerimiz 1 metre engelden atlıyor. Şu an güzel bir faaliyet sunuyoruz. Farklı ilçeler ve illerden de müşterilerimiz geliyor. At sahiplerimiz var, yavaş yavaş tanıtıyoruz. Pandemi süreci biraz sıkıntılıydı. Şimdi devam ediyoruz, inşallah güzel bir ilgi olacağını bekliyoruz. Hava güneşli, güzel olduğu takdirde atlı spora sürekli ilgi var.
Kapalı yerimiz de var, yağmurlu veya çok güneşli havalarda eğitim verebiliyoruz. Eğitimlerle ilgili herhangi bir sorunumuz yok. 20 tane atımız var, onların içinde falabella ırklı mini bir atımız var, dünyanın en küçük at ırklarından biri, midilli atlarımız var, Avrupa atımız, Arap atlarımız, yerli Rahvan ve Bulgar Rahvan atımız var. Aynı zamanda bunların içinde müşterilerimizin şahsi atları da var. Müşterilerimiz otel hizmeti olarak kullanabiliyor, istedikleri zaman da gelip atlarına biniyorlar” diye konuştu.
Kendilerinin binicilik eğitimi verdiğini ancak sertifikaların federasyonun belirlediği takvimlere göre, belli merkezlerden alınabildiğini kaydeden Yener; “Resmi binicilik federasyonu lisansları için öncülük yapıyoruz. Kursiyerlerimiz eğitimlerin tamamlıyorlar, binicilik federasyonunun yıl içerisinde belli takvimleri var sertifika ile ilgili. Adana, Antep ve Mersin’de bu eğitimler oluyor. O eğitimlere katıldıkları zaman kursiyerlerimiz uluslararası sertifika alıyorlar. Bunun sonucunda dünyanın her yerinde binicilik sporunu yapabilir, yarışmalara katılabilirler” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)