“Atık Su Parası Ödenmeyecek”

0
103

arsuz-atık su1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HATSU Olağanüstü Toplantısı’nda Alınan ve Arsuzlular’ı da Yakından İlgilendiren Bir Kararı Açıkladı:

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) olağanüstü toplantıda altyapısı olmayan ilçeleri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Toplantıda, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın girişimi ve yoğun çalışmalarının yanı sıra, diğer ilçe belediye başkanlarının da destek verdiği önergenin kabul edilmesiyle altyapısı olmadığı halde, su abonelerinin faturalarına yansıtılan atık su bedelinin alınmaması kararlaştırıldı. Ayrıca, vidanjörler tarafından çekilen atık sulara ücret ödeyen vatandaşların mağduriyetini gidermek için de vidanjör fiyatları 84 liradan, 30 liraya düşürüldü. Bu kararla birlikte, Hatay’da altyapısı olmayan tek ilçe olan Arsuz’da su faturalarında bulunan atık su bedeli artık tahsil edilmeyecek.

“Önceliğimiz Halka Hizmet”

Halkın lehine bir karar alınmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha; “İlçemizde altyapı olmamasına rağmen, endeks okumalarında atık su bedellerinin faturalara yansıması ve dolaylı olarak fiyatların yükselmesi vatandaşların yoğun tepkisine neden oldu. Biz de sorunu HATSU Meclisi’nde dile getirdik. Sorunun HATSU Olağanüstü Toplantısı’nda çözüme kavuşturulmasından ve halkımızın mağduriyetinin giderilmesinden dolayı mutluyuz. Ayrıca, ilk faturada alınan atık su bedelleri önümüzdeki ayki faturalarda da mahsup edilecek” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here