Atalar Koleji Öğrencileri Sağlık Haftasını Kutladı

0
183

atalar koleji1Atalar Koleji Basın Kulübü öğrencileri 7-13 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Saydam’ı makamında ziyaret ederek “Dünya Sağlık Günü’nü” kutladı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Atalar Koleji Basın ve Kitle İletişim Müdürü Mustafa Ergün, Ortaokul Müdür Yardımcısı Özlem Bahar Altıntaş ve Bilgisayar öğretmeni Mustafa Çakmakkaya ile birlikte İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne giden Basın Kulübü öğrencileri, Dr. Yusuf Saydam’ın nezdinde tüm sağlık çalışanlarının “Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası’nı” kutladı.

 Hatay Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısında alınan karar doğrultusunda, insanların sağlık kurumlarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması amacıyla 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası’nda İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden öğrenciler, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Saydam’a konuyla ilgili sorular da sordular.

atalar koleji2

Soruları yanıtlayan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saydam öğrencilere, hastalıktan korunma, sağlıklı beslenme, bulaşıcı hastalıklar, temizlik alışkanlığı, yararlı ve zararlı mikroplar gibi insan sağlığını tehdit eden unsunlar ile hastalıkların tedavi yöntemleriyle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmasında sağlık sektöründe çalışmanın kolay olmadığını da vurgulayan Dr. Saydam, “Mesleğimiz kutsal ama hata kabul etmeyen, hataların telafisi olmayan bir meslektir. Toplumun hasta olmaması için uğraş veriyoruz. ‘Hasta olmadan önce ne yapmak gerekir? Hangi hastalıklara karşı risk altındayız? Hastalık halinde neler yapabiliriz?’ diye çabalıyoruz. Koruyucu Hekimlik kapsamında tüm okullara giderek bilgiler veriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here