Arsuz’un Talanına İzin Vermeyeceğiz!

0
61

arsuz belediyesi10Arsuz Belediyesi, Belediye Adına Başlatılan Haciz İşlemi Hakkında Açıklama Yaptı…

Arsuz Belediyesi Basın Bürosundan yapılan bir açıklama ile Arsuz Belde Belediyesi’nce yaptırılan parke taşı ihalesinden dolayı yapımı üstlenen şirket tarafından belediye adına başlatılan 1.361.453,32 TL tutarında haciz işlemi hakkında bilgiler verildi.

Haciz İşleminin, yangından mal kaçırırcasına girişilen bir işlem olarak nitelendirildiği açıklamada aynen şu ifadelere yer verildi;

Talana ve Peşkeşe Müsaade Etmeyeceğiz…

“Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha göreve başladıktan kısa bir süre sonra verdiği bir röportajda rant ve talana izin vermeyeceğini, Arsuz’u talan etmeye ve  peşkeş çekmeye çalışanlara karşı mücadele edeceğini, bunlara hiçbir şekilde de taviz vermeyeceğini net bir dille ifade etmişti. Geçen süre içerisinde bu konuda çok kararlı bir duruş sergiledi ve bu kararlı duruşundan da asla taviz verilmeyeceğini net bir şekilde gösterdi. Biz ekip olarak başkanımızın çizdiği yolda ilerliyoruz. Şimdi yine bir ihale-borç-haciz döngüsüyle karşı karşıyayız.

Bize İletilen Borç Dökümünde Bulunmuyor

28.06.2013 tarihinde Arsuz Belde Belediyesi’nce yaptırılan parke taşı ihalesinden dolayı yapımı üstlenen şirket tarafından belediyemize 1.361.453,32 TL tutarında haciz işlemi başlatılmıştır. Söz konusu ihale, tasfiye edilen belediyelerin Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’na borç bildiriminden sonra yapılmış olup, komisyon tarafından bize iletilen borç dökümünde bulunmamaktadır. İhale belirtilen tarihte yapılmış olmasına rağmen dikkat çekici biçimde seçimden hemen önce Mart 2014’te bitirilmiştir.

İlgili şirket seçimden hemen sonra borç tahsiline girişmiş, konuyla ilgili inceleme bitmeden yangından mal kaçırır gibi haciz yoluna başvurulmuştur.

İhalede Kamu Zararı Tespit Edildi…

Yaptığımız incelemelerde aynı işin yaklaşık aynı zaman diliminde başka belediyelerce neredeyse yarı birim fiyatına yaptırıldığı tespit edilmiştir. İhalede kamu zararı tespiti çok nettir ve buna karşılık bütün hukuk yollarına başvuracağımızı ilan ediyoruz. Hiçbir şirket ya da kurumun maddi kayba uğramasını istemeyiz, fakat Arsuz’un kayba uğramasına da asla müsaade etmeyiz. Arsuz’un hakları ve çıkarları bizim için her şeyin üstündedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here