Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları turnuvası, Uluçınar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilerek, İskenderun Kızılay Şubesi tarafından yemek ikramında bulunuldu.
Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teknoloji bağımlılığıyla mücadele ve çocukların zihinsel gelişimini güçlendirmeye yönelik önemli projesi Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası nefes kesen karşılaşmalara sahne oldu.
Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tür faaliyetlere yönlendirip çağımızın büyük tehlikesi olan teknoloji bağımlılığından kurtulması gerektiğinin altını çizerek akıl ve zekâ oyunlarının önemini vurgulayarak kazanan öğrencilerimizi ödüllendirdi.
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ettiler. Akıl ve Zeka Oyunları Koordinatörü Arsuz Çetillik İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mulla Mustafa Özsoy da, turnuvaya katılan tüm öğrenciler ile dereceye girenleri tebrik etti.
ABLUKA; 1. Hena Tuncer-Madenli Ortaokulu, 2. Hudenur Yıldırım-Arpagedik Ortaokulu, 3. Beren Aslan-Sabancı Ortaokulu
MANGALA: 1. Ali Baran Tilki – Madenli Ortaokulu, 2. Addülsamed Özden- Yukarı Kepirce Ortaokulu, 3. Fatma Ebrar Günay-Beyköy Ortaokulu
PENTAGO: 1.Hasan Dağ-Madenli Ortaokulu, 2.Ali Doğru-Aşağı Kepirce Ortaokulu, 3.Fikar Demirel-Yukarı Kepirce Ortaokulu
KULAMİ: 1.İbrahim Milayim- Akçalı Naci Uyar Ortaokulu, 2.Hatice Sultan Satmaz-Aşağı Kepirce Ortaokulu, 3.Esma Ceren Ray-Gözcüler Ortaokulu
KÜRE: 1. İnci Günen – Madenli Ortaokulu, 2. Caner Tümkaya-Akçalı Naci Uyar Ortaokulu, 3. Meryem Sepetçi-Arpagedik Ortaokulu. (Haber Merkezi)