Arsuz’da Protokol ve Halk Bayramlaştı

0
120

arsuz bayram1Kaymakam Baysal; “Bayram Ruhunu Asla Kaybetmeyeceğiz”

Arsuz’da, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir araya gelen protokol ile halk bayramın sevincini birlikte yaşadı. Lion King Apart Otel’de büyük bir coşku ve yoğun katılımla düzenlenen bayramlaşma töreninde protokol üyeleriyle birlikte bayram tebriklerini kapıda kabul eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya vatandaşlar tarafından çiçek takdim edildi.

Törene, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha’nın yanı sıra Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Albay Mutluhan Algül, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun,  Ak Parti İlçe Başkanı Nadim Tan, CHP İlçe Başkanı Faik Çekin, MHP İlçe Başkanı Kasım Uğur, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye başkanı olarak ilçedeki ilk resmi bayramını halkla birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşayan Nazım Culha, törende yaptığı konuşmada; “Arsuz Belediyesi olarak ilk resmi bayramımızı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha öncede bu salonda bir bayram kutlaması yapmıştık, ancak o zaman belde belediyesiydik. Bayram; barıştır, kardeşliktir, hoşgörüdür, sevgidir. Bayram mutluluktur. Ben, bu anlamlı bayramın Arsuz Halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” derken, yoğun katılımlarından dolayı vatandaşlara da teşekkür etti.

arsuz bayram2

Daha sonra söz alan Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ise, hem İslam Alemi, hem de Türk kültürü açısından bayramların önemine değinirken, bayram ruhunun kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir yandan bayram coşkusuna, bir yandan da İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çeken Kaymakam Baysal; “Bayramlar, akrabalarla, eşlerimizle, dostlarımızla kutlandığında bir anlam ifade eder ve ancak ailece geçirilen bir bayram, bayram ruhu taşır. Bayramlar, aynı zamanda küslüklerin sonlandığı anlardır. Türkiye olarak, Arsuzlular olarak bayram ruhunu asla kaybetmeyeceğiz. İslam coğrafyasında kardeşlerimizin neler çektiklerini biliyoruz. Suriye, Filistin ve Irak’taki kardeşlerimizin nasıl bir bayram kutladığını bilmiyoruz. İslam coğrafyasında yapılan zulümlerin bitmesi umuduyla, hepinizin güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. 3 günlük bayram tatilinde ailenizle zaman geçirin, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret etmek suretiyle de gönülleri alın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here