“Arsuz, Özel Statülü İlçe Olmalı”

0
51

nazım culha17Başkan Culha, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda İlçedeki Tüm Sorunları Masaya Yatırdı:

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Valisi Ercan Topaca başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Enerjisa İl Müdürü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne daha önce kendi alanları ile ilgili talep edilen, ancak yapılmayan çalışmaları anımsattı.

Toplantının kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak açısından önemli olduğunu vurgulayan Culha, sıkıntıların giderilmesi konusunda tüm birimlerden hizmet beklediklerini vurgularken, devam etmesi halinde bölgede yaşanacak olan enerji sorununun önümüzdeki sezon turizm sektörünü baltalayacağına dikkat çekti.

“DSİ’den Hizmet Bekliyoruz”

Arsuz’da yaşanan sel afetinin dere ıslahı konusunda ikaz verdiğini belirterek, DSİ’den bu çalışmanın biran önce yapılmasını isteyen Culha; “Derelerin ıslahı için DSİ’den birkaç kez talepte bulunmamıza rağmen, çalışmalar tam anlamıyla yapılmadı. İlçemizde acil bir şekilde derelerin ıslah edilmesi gerekiyor. Arsuz Deresi ile birlikte, bazı dere ve nehirlerde tahkimat duvarının yapılması da zorunlu bir hal aldı. İlçemizde ayrıca ekonomik ömrünü doldurmuş köprülerin yıkılarak yeniden yapılması ve mevcut köprülerin de elden geçirilmesi gerekiyor. Yaşanan sel felaketinde DSİ, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Arsuz Belediyesi ortak çalıştık. Ama artık DSİ’ye ait hizmetlerin ilçemizde biran önce yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Elektrik Sorunu, Turizmi Baltalar”

Bölgenin kanayan yarası haline gelen elektrik kesintilerine de değinen Nazım Culha; “Enerjinin az kullanıldığı bir mevsim olması dolayısıyla Arsuz’da en rahat dönemi yaşıyoruz. Enerjisa İl Müdürü ve TEİAŞ İl Müdürümüzden düşünülen ve askıda kalmaması gereken projelerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Turistik bir ilçe olmamız nedeniyle elektrik sorununu özellikle yaz mevsiminde daha yoğun hissediyoruz. Yakın bir zamanda Enerji Bakanımızın Hatay’a gelerek, bu soruna çözüm arayacağı bilgisini aldık. Yazın 200-250 bin nüfusa yükselen ilçemizde yaşanan elektrik sorunu çözülmezse ilçemizde ve bölgemizdeki turizm baltalanır” derken, elektrik yatırımlarının acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

“Arsuz, Özel Statülü İlçe Olmalı”

Nardüzü’nü ikiye ayıran ve ölümlü trafik kazalarına neden olan Güzeller Mahallesi’ndeki çevreyolu için üstgeçit yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Culha, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden sel felaketi bağlamında Arsuz yolu üzerindeki menfezlerin suyun akışını sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti.  Bakanlıktan, nüfusu 80 bin olan bir ilçe olarak ödenek aldıklarını, ama 4 ay boyunca da 250 bin nüfusa hizmet verdiklerini dile getiren Culha, yazın nüfusun yaklaşık 3 katına çıkan Arsuz’un özel statülü ilçe konumuna alınması gerektiğinin de üzerini ısrarla çizdi.

Culha, Balıkçıları Unutmadı

Balıkçı teknelerinin denizden çıkartılması için Arsuz’da bir barınak kurulması gerektiğini de dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Bölgede gösterilecek alanda kurulacak olan tekne barınağı ile balıkçılar teknelerini hem daha güvenli bir şekilde muhafaza edebilecekler, hem de sel gibi doğal afetlerde de teknelerin batmasının önüne geçilmiş olacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here