Arsuz İş Adamları Derneği Açılışı Gerçekleşti

0
353

arsuz işadamları derneği5Arsuzlu İşadamları Güç Birliği Yaptı

Arsuz’un ekonomi kurmaylarını tek çatı altında toplayan Arsuz İş Adamları Derneği (ARİAD)’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. İlçe ekonomisine yön veren iş adamlarını buluşturan törene Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Mutluhan Algür, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP Hatay Milletvekili Adayı Riyat Kırmızıoğlu, ARİAD Başkanı Avukat Nadir Urcun, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) Başkanı Şekip Abacı ile çok sayıda işadamı katıldı. Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından, ARİAD Başkanı Nadir Urcun ve yönetimi, davetlileri Gümüş Otel’de akşam yemeğinde ağırladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ARİAD Başkanı Avukat Nadir Urcun, Arsuz’u sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kalkındırmak, doğru yatırımlar yapılmasını sağlamak, istihdam yaratmak, girişimci işadamları arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla açtıkları derneğin herkese hayırlı-uğurlu olmasını diledi ve açılışa katılan herkese teşekkür etti.

arsuz işadamları derneği6

“ARİAD’ı Çok Önemsiyorum”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, tarımdan vazgeçmeden turizm kenti olma yolunda ilerlediklerini belirtirken, her iki sektörde de yatırım yapmak isteyen iş adamlarına destek olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Arsuz’daki istihdam sorununa da dikkat çeken Başkan Culha; “Sivil toplum kuruluşlarının temel taşlarından biri olan ARİAD’ın kuruluşunda emeği geçen bütün işadamlarımızı tebrik ediyorum. Sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetim olarak dayanışma içerisinde kentimizin ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler konusunda gelişmesi için her zaman iş birliği içerisinde olacağız, omuz omuza kentimizin hak ettiği yere gelmesi için gereken çalışmaları titizlikle yapacağız. Yeni bir ilçeyiz. Arsuz; yapılandırmasını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bu nedenle birçok şey hızlı ilerlemek zorunda. Bizler de bu anlayışla çalışıyoruz. İlçede bulunan işadamlarının da desteğini alıyoruz. Aramızda ATSİAD yöneticileri de var. ATSİAD’ın yönetim kurulunda da Arsuzlu işadamlarımız mevcut. Biz onları ayrı görmüyoruz. Süreç içerisinde Arsuz ve İskenderunlu işadamları bütünleşip, birlikte çalışmalar yapacaklar.

arsuz işadamları derneği7

ARİAD’ı çok önemsiyoruz. Üstlendikleri misyon çok önemlidir. Bölgemizde çok ciddi bir anlamda istihdam sorunu bulunmaktadır. Bu sorun sadece ilçemize özgü bir sorun değil.  İlimizde de, Türkiye genelinde de var. İşte, işadamları da bu işin tam göbeğindeler. Üretmiş oldukları projelerle, yapmış oldukları çalışmalarla bu soruna ciddi katkılar sunuyorlar. İşadamlarımıza açacakları iş alanlarıyla ilgili destek olmaya hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Arsuz yaşanabilecek bir bölge. Arsuz’un doğasını kesinlikle zedelettirmeyeceğiz. Arsuz’un coğrafik ve kimlik yapısına uygun iş alanlarının açılmasına destek olacağız. Bacasız sanayi ve tarım alanlarındaki her türlü yatırıma destek olacağız. ARİAD’ın başta Arsuz’a, daha sonra Hatay’a ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here