Arısoy; “Pazar Payımızı Koruyoruz”

0
9

Limakport İskenderun Genel Müdürü Arısoy, İskenderun Basını ile Buluştu!
Arısoy; “Pazar Payımızı Koruyoruz”

Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, 6 Şubat depremlerinin ardından ilk kez İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya gelerek, limanda meydana gelen hasarlar ve depremin liman faaliyetlerine etkilerini anlattı. Arısoy, yalnızca depremin değil hemen ardından çıkan yangının da ciddi hasarlara neden olduğunu hatırlattı.

Arısoy, Limakport İskenderun bünyesinde 250 personel için konteyner kent kurduklarını, ayrıca Antakya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki depremzedeler için de konteyner kentler inşa ettiklerini belirtti.

Depremin ardından limanın gelirlerinde önemli bir düşüş yaşandığını ifade eden Arısoy, toparlanma çalışmaları yürüttüklerini vurguladı. Bölgenin lojistik durumu, Hassa Tüneli ve Limanın potansiyeli ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Canlı hayvan ithalatı nedeniyle zaman zaman  kent genelinde yaşanan keskin kokunun sorulması üzerine konuşan Arısoy, canlı hayvan ithalatının bir devlet politikası olduğunu hatırlatarak, kokuyu azaltmak için ellerinden geleni yaptıklarını, uluslararası sularda gemilerin temizliğinin yapıldığını, 3 saatte bir hayvan taşıyan gemilerin ilaçlandığını anlattı. Bu gemilerle 300-400 insanın da geldiğini, İskenderun’da otellerde kaldığını, yemek yiyip, alışveriş yaptıklarını ifade eden Arısoy, kente katkıları olduğununun da unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Doğu Akdeniz bölgesinde bir düşüş olduğunu belirten Arısoy; “Biz Pazar payımızı koruyoruz hatta 1 puan kadar üzerine çıkardık. Bunu daha da arttırmak için çabalarımız devam edecek. Bu bölgenin Ortadoğu’ya ithalat ve ihracatı çok fazla. Kızıldeniz Geçidi açılırsa bu hareketlilik de tekrar açılacaktır” diye konuştu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve gazeteciler, salon toplantısının ardından Limakport sahasında kısa bir gezinti yaparak limanın durumu ile ilgili bilgi aldılar. Günün anısına çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

Toplantıda, bölgedeki toparlanma süreci ve Limakport’un gelecekteki planları da ele alındı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here