Arena, Uğur Dündar ve Hatay’ın İkinci Depremi Uyuşturucu…

0
22

Yerel, genel ve dünya gündemi her zaman olduğu gibi çok dolu. Hayat, eşittir haber devam ederken, Sözcü TV’de 2 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.15’de duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Arena programı canlı olarak yayınlandı. Gazeteci Uğur Dündar yine birbirinden çarpıcı konulara değindi.

Çarpıcı konulardan biri de 6 Şubat depremlerinde yıkılan Hatay’ın ikinci depremi uyuşturucu oldu. İddialara göre uyuşturucu bağımlısı çocuklar okula gidemiyor. Sözcü TV Özel Haberler Muhabiri Hazar Dost, canlı bağlantısıyla Hatay’daki vahim tabloyu gözler önüne serdi.

*Duyarlı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Bazı konteyner kentlerde uyuşturucun kolaylıkla bulunabildiği, uyuşturucu statüsündeki maddelerin sakız gibi şeker gibi kolaylıkla satılabildiği öne sürüldü.

Duyarlı bir İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya bu program sonrası eminim Hatay ilini mercek altına almıştır. Elbet her şeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan beklemek doğru olmaz. İçişleri Bakanlığı beraberinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı’nın ve uyuşturucu madde tedavisi yapan diğer kurumların, psikologların devreye girmesi gerekir.

*Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Konuyu Yakın Takip Altına Almalı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı İçişleri Bakanlığını beklemeden uyuşturucu konusunu yakın takip altına almalı, uyuşturucu maddelerin iddia edildiği üzere nasıl kolaylıkla Hatay ili sınırlarına girdiğine, peynir ekmek gibi satılmasına kafa yormalıdır. Yarın, uyuşturucu kullanımı çok daha artar ve il genelindeki ilçelere ve hatta komşu illere sıçrarsa bu vahim gelişmelerin açıklamamasını yapacak yetkili bulmamız zora girebilir.

*Hatay, Atatürk’ün Bize Emanetidir

Benim bildiğim Uğur Dündar bu işin peşini bırakmaz. Hatay bize Atatürk’ün hediyesi ve emanetidir. Hatay, uyuşturucuya pazar olacak bir il olamaz ve olmamalıdır. Bir yandan yeni konutlar inşa edilirken, eğitim ve öğretim için gerekli okullar da eskinden olduğu gibi eğitim için devreye girmelidir. Depremin yarattığı umutsuzluk, bozuk ruh hali, yerini morale, uyuşturucu ile çok yönlü mücadeleye, kurumlar ve bakanlıklar arası ortak çalışmaya dönüşmelidir.

Hatay’ın bir sınır ili olduğu da hatırlanırsa sınırımızın çok daha sıkı korunması, giriş ve çıkışların çok daha sıkı olması gerekliliği de ortaya çıkar. Gerekirse sınır hattına daha fazla narkotik köpek, uyuşturucu tespiti yapan yeni nesil cihazlar yerleştirilmelidir. Bütün bunların öncesinde ise yüklü uyuşturucu maddeler yakalamaya yönelik kapsamlı operasyonlar yapılmalıdır.

*Kayda Değer Uyuşturucu Madde Ele Geçirilmelidir

Operasyonlar sonrası üç, beş torbacı, 30, 40, 50 veya 100 gram uyuşturucu ile yakalanırsa, bu kamuoyunu tatmin etmez. Uyuşturucunun kökü kurutulacaksa yüklü uyuşturucu madde ele geçirilmeli ve bu işlerin zanlıları gerekli cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmalıdır.

Usta gazeteci Uğur Dündar makul bir süre bekler ve sonrasında Hatay’daki uyuşturucu işini yeniden sorgular. Bu yüzden tüm ilgililer uyuşturucu bataklığının kurutulması yönünde gayretli çalışmalar sergilemelidir. Hatay, tez zaman da uyuşturucu ile anılan bir il olma statüsünden çıkmalıdır, çıkarılmalıdır…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here