“Ancak Suçluysanız Bunu Engellerseniz”

0
50

serkan topal6CHP’li Vekil Topal, ‘Ölümlerin Araştırılması’ İçin Verdikleri Önergenin Reddedilmesine Tepki Gösterdi…

Ak Parti Hükümetinin politikalarını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, geçtiğimiz günlerde meclise, ölümlerin araştırılması için verdikleri önergenin reddedilmesi üzerine sert konuştu. Topal; “Siz ancak suçluysanız ya da suça yardım etmişseniz bunu engellersiniz bu açıktır” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Defne CHP İlçe Başkanı Mehmet Gönenç ve CHP Defne İlçe örgütüyle birlikte Armutlu’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Esnaf ve halk ziyaretlerine ara vermeden devam eden Topal, esnafın sıkıntılarını dinledi, bol kazanç temennisinde bulundu.

Ziyaretleri sırasında ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda da bulunan Milletvekili Topal, Ak Parti hükümetinin politikalarını eleştirerek; “Türkiye AKP ile birlikte öncelikle Yurtta Sulh Cihanda Sulh şiarını terk etti ve kendince Ortadoğu’da rol almaya çalıştı. Benzer bir hataya Özal da düşmüştü ve o da “1 koyup 3 alacağız” siyaseti güderken ülkede yalnızca şiddetin tırmanmasına neden olan sözde reformları imzalamaktan başka bir işlevi olmadı. AKP Özal’ın eksikliğini ve bu konudaki başarısızlığını onun Ortadoğu siyasetine aktif olarak katılmamasında görüyordu ki daha aktif rol alabilmek için “barış” anlayışından vazgeçti. Çatışmalarda taraf olmaya, hatta devletlerin bütünlüğüne yönelik tehditleri (örneğin Işid gibi) beslemeye ve desteklemeye çalıştı. Bununla da kalmadılar Ortadoğu’da bir denge ve barış unsuru olan ülkemizi Ortadoğu savaşının bir parçası haline getirdiler.

serkan topal7

Bugün Türkiye ve Ortadoğu olarak iki ayrı coğrafya yok. Bugün yalnızca genişlemiş bir Ortadoğu var. Türkiye’yi de içine almış olan bir Ortadoğu coğrafyası. Nasıl ki Irak’ta bombalar patlıyor, nasıl ki Suriye’de bomba yüklü bir araçla onlarca genç ölüyor bütün bunlar ülkemizde de olmaya başlamıştır. Emniyet ve Mit halkı uyarıyor. Ancak unutuyorlar ki onların görevi halkı uyarmak değil önlem almak. Ancak onlar da oynanan oyunun asli parçaları haline gelmişlerdir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde meclise ölümlerin araştırılması için verdikleri önergenin reddedildiğini hatırlatan CHP’li Vekil Topal; “Oyun açıktır. İçerdeki başarısızlığın örtülmesi için dışarıdaki başarısızlıktan medet ummak. Daha dün mecliste ölümler araştırılsın diye verdiğimiz önergenin reddedilmesinin nedeni de budur. Düşünün ki bir cinayet işleniyor ve siz orada bulunan üç beş kişiye soruyorsunuz, diyorsunuz ki bu cinayeti polise söyleyelim araştırsın. Üç kişi hayır araştırılmasın diyor. Kim der bunu? Siz ancak suçluysanız ya da suça yardım etmişseniz bunu engellersiniz bu açıktır. Kısacası Türkiye büyük bir Ortadoğu oyununun artık maalesef nesnesidir ve aktör olmaya çalıştığı yerde hedef haline gelmiş, getirilmiştir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here