Anayasa Mahkemesi Emekliler Lehine Karar Verdi

0
89

emekli-sen açıklama1Emekli Sandığı Kanununda yer alan “Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yılı aşan süreler dikkate alınmaz” ibaresi Anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği İskenderun Temsilcisi Öner Çetinkaya, bundan sonra emekli olacak olan memurların kaç sene çalıştıysa herhangi bir sınırlama olmadan çalışılan yıl üzerinden emekli olacaklarını ifade etti.

Anayasa Mahkemesinin bu kararının geriye doğru işlemediğini, sadece bundan sonra emekli olacakları kapsadığını da belirten Çetinkaya; “Daha önce emekli olmuş olanlar bu karardan istifade etmemektedir. İşte bu sınırlama büyük bir haksızlığa yol açmaktadır. 30-35 hatta 40 yıl çalışıp emekli olmuş memurlarımız vardır. Bu memurların 30 yıldan sonrası sayılmamaktadır. Bu durumda eskiden emekli olanlar mağdur olmuşlardır.

Anayasanın 60. maddesine göre yeni emeklilerin kazandığı bu haktan eski emeklilerin de faydalanması için Hükümetin gerekeni yapmasını istiyoruz. Bunun için de kanun çıkarılması gerekmektedir. Hükümetin hazırlayacağı yeni bir kanunla bu imkandan eski emekliler de istifade etmelidir. Binlerce emekliyi hak aramak için adliye koridorlarında süründürmeden bir çözüm bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here