Altın Yerine Gümüş Tek Taş!

0
38

Vatandaş, Altındaki Yüksek Fiyatların Ardından Gümüşe Yöneldi

İskenderun’da yıllardır kuyum ve gümüş esnaflığı yapan Adnan Altıneriten, altın fiyatlarının son aylarda aşırı yükselmesinden ötürü insanların gümüşe yöneldiğini söyledi.

Gümüş fiyatlarında yükselmeler yaşandığını ancak bunun altınla kıyaslanamayacağını kaydeden Altıneriten; “Altına oranla gümüş de biraz yükseldi. Altının değeri yüksek olduğu için bize çok yüksek geliyor ama gümüş o oranda yükselmedi. Milletin alım gücü var gümüş alabiliyor, yatırım olarak da külçe gümüş tercih ediliyor. Bankalar ve İstanbul’daki büyük toptancılardan temin etmek gerekiyor külçe gümüşü. Biz daha çok takı üzerine, işçilikli gümüş ürünler satıyoruz” dedi.

Altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Sevgililer Günü için de insanların gümüş takılara daha çok rağbet gösterdiğini ifade eden Altıneriten; “Sevgililer gününde de çok rağbet görüyor, çünkü bir tek taş veya baget taşların da gümüşleri var. Aynı taşlar kullanılıyor, gümüş de çok kaliteli, çok çok daha uyguna geliyor. Altın bir tek taş yüzük bin lira iken gümüşteki benzer bir yüzük 150 liraya geliyor. İnsanlar daha çok tercih edebiliyor. Almak zorundaysa, altına gücü yetmiyorsa gümüş tercih ediyor. Sevgililer Günü’ne özel tektaş, baget taçlar çok fazla talep görüyor. Kolye uçlarımız da tercih edilebiliyor, üzerine isim yazılabiliyor. Sevgililer Günü’ne özel notlar yazılabilen ürünlerimiz var” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here