Almanya’da Aba Güreşi Şampiyonası!

0
127

aba güreşi1Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın federasyon başkanı olduğu,  Dünya İnternasyonal Aba Güreşi Şampiyonası Almanya’da düzenlendi.

Dünya İnternasyonal Aba Güreşi Federasyonu ve Almanya’nın Ludwigsburg şehri KSV Neckarweihingen Spor Kulübünün birlikte düzenlemiş olduğu “2. Almanya İnternasyonal Aba Güneşi Turnuvası” 26-27 Haziran 2015 tarihleri arasında Sporthalle Hoheneck’te gerçekleştirildi. Turnuvaya Türkiye, Polonya, Afganistan ve Almanya olmak üzere 4 ülkenin takımları katıldı. 5 sıklet üzerinde yapılan şampiyonada, 3 birincilikle Türkiye takım halinde birinci olarak büyük kupayı kaldırdı.

Federasyon Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek yaptığı açıklamada, Aba Güreşi’nin 5000 yıllık bir tarihe sahip olduğunun altını çizdi. Öztek ayrıca bu yıl Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya İnternasyonal Aba Güreşi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın destekleri ve uğraşları ile 12-13 Eylül günleri Hatay’da yapılacak 6. Aba İnternasyonal Dünya Kupası Şampiyonasına 30 kadar ülkenin katılacağını belirtti.

Almanya’da gerçekleştirilen turnuvada, Türkiye milli takımında yarışan sporculardan; 65 kg’da Cuma Akkuş, 95 kg’da Musa Gürbüz ve +95 kg’da İsa Göçen birincilik madalyasını almaya hak kazandılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here