“Ali İsmail Korkmaz Bugün Bir Kez Daha Öldürülmüştür”

0
90

ali ismail korkmaz4İskenderun Haziran Direnişinden Karara Protesto!

“Ali İsmail’e Atılan Tekmeleri Unutmayacağız”

Önceki gün Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili davada verilen mahkeme kararına tepkiler, kararın açıklandığı ilk dakikalardan itibaren verilemeye başlandı.

Kararın açıklanmasının hemen ardından İskenderun Birleşik Haziran Hareketinin çağrısıyla İskenderun’da kararı protesto etmek için Eski Bit Pazarı alanında bir araya geldiklerini ifade eden İskenderun Birleşik Haziran Hareketi Basın Sekreteri Bülent Akbay, protesto eyleminde ‘Lanet olsun Adaletinize- korkacaksınız, titreyeceksiniz, yıkılacaksınız’ yazılı dövizler açtıklarını ifade etti.

Eski Bit Pazarı alanında bir araya gelen Haziran Hareketi adına açıklamayı Sebati Keskin yaptı. Keskin açıklamasına, 1’i polis 5’i tutuklu 8 kişi hakkında verilen cezaları hatırlatarak başlarken; “Ali İsmail Korkmaz’ı linç ederek katleden Recep Tayyip Erdoğan’ın polisleri ve esnaflarına ceza yok. Daha 19 yaşındaki kardeşimizi aramızdan alanlara verilen cezalar, infaz sistemi düşünüldüğünde en fazla 5 yıl sonra hepsinin serbest bırakılmış olacağı anlamına geliyor. Mahkemenin kararı ceza değildir. Sanıkların kararı gülerek karşılaması da bu nedenledir” dedi.

ali ismail korkmaz5

Katiller Yargı Tarafından Ödüllendirilmiştir

Ülkenin hukuki durumunu değerlendiren Keskin; “Türkiye’de devlet, hırsızların, katillerin devleti olmuş, bir suç örgütü halini almıştır. Katletmekte, kendi kendisini yargılamaktadır. Yargı geleneği bir kez daha devletin işlediği bir cinayetin üstünü örtmüştür. Davaların kaçırılmasıyla başlayan süreçte Ethem Sarısülük’ün katili gibi Ali İsmail Korkmaz’ın katilleri de yargı tarafından ödüllendirilmiştir. Devlet, adaletin olmadığı mahkeme salonunun çıkışında oğlu için adalet arayan Emel Annemiz ve halka gaz bombalarıyla saldırmaktan da geri durmamıştır.

Haziran Direnişi’nde yitirdiklerimizin katilleri ile birlikte Ali İsmail Korkmaz’ı öldürenler de hak ettikleri cezaları mutlaka alacaklardır. Haziran Direnişi’nde silkelenen halkımızın, evlatları için adalet mücadelesini sürdüreceğini biliyoruz.

Bizler, gerici ve faşist AKP iktidarının ülkemizde ve komşularımızda işlediği tüm suçların hesabının sorulması için tüm halkımızı adalet mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. Adalet arayan halkımızın, anaların, gençlerin, emekçilerin karara büyük bir tepki duyduğu açıktır. Adalet mücadelesi emekçi halkımız ile birlikte kazanacaktır. Verilen emirleri, Ali İsmail’e atılan tekmeleri unutmayacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here