Alevi İnanç Önderleri Başkanı Şeyh Mahmut Reyhani Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
917

mahmut reyhani2Alevi İnanç Önderleri Başkanı Şeyh Mahmut Reyhani, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Yazar ve şair kimliğiyle de tanınan Mahmut Reyhani, Hatay il genel meclis üyeliği de yapmıştı. 95 yaşında vefat eden Şeyh Mahmut Reyhani’nin vefatı Alevi toplumunda ve bölgede derin üzüntüye neden oldu. Şeyh Mahmut Reyhani için dün saat 11.00’da İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Kültür Merkezi’nde cenaze töreni düzenlendi.

mahmut reyhani3

Tüm siyasi partilerin milletvekilleri ve milletvekili adayları, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Alevi inanç önderleri ve İskenderun ve çevre ilçelerin müftüleri ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlanan Şeyh Mahmut Reyhani’nin hayat arkadaşı Zöhre Neda Reyhani başta olmak üzere oğulları, kızları ve torunları gözyaşlarına hakim olamadılar.

Bir çok gazete, televizyon programı ve belgesellere konu olan yaşamı ve fikirleriyle ülkesinin ve bölgesinin huzur ve mutluluğu için çaba sarf eden Şeyh Mahmut Reyhani, İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği (AKAD)’ın da kurucusuydu.

mahmut reyhani4

İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihad Yenmiş, Alevi İnanç Önderleri Başkanı Şeyh Mahmut Reyhani için AKAD Kültür Merkezi’nde düzenlenen cenaze töreninde bir konuşma yaparak, özgeçmişi hakkında bilgiler verdi. Yaptığı konuşmada Şeyh Mahmut Reyhani’nin yazar ve şair kimliğine dikkat çeken Nihad Yenmiş, yayınlanmış kitapları ve ideallerinden bahsetti.

Buradaki törenin ardından Mahmut Reyhani, gözyaşları arasında, Gözcüler Mezarlığında toprağa verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here