Akbay; “İnsan Onuruna Yakışır Bir Hayat;  Sosyal Haktır”

0
137

sosyal haklar derneği5Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği binasının yarın törenle açılacağını hatırlatan Temsilcilik Başkanı Avukat Bülent Akbay, saat 15.00’da gerçekleşecek açılışa tüm İskenderun halkını beklediklerini kaydetti.

Sosyal hakların insanın kimseye el avuç açmadan, insan onuruna yaraşır şekilde temel ihtiyaçlara ve hizmetlere erişebilmesini güvence altına alan haklar olduğunu vurgulayan Akbay; “Sosyal haklar gerek evrensel, gerekse ulusal yasaların ve değerlerin zorunlu kıldığı haklardır.Bu hakların yönetenler tarafından halka sağlanması bir lütuf değil, halkın haklarına saygı duymanın gereğidir. Bugüne kadar yönetenler bu hakları tüm toplum kesimlerinden gizlemeye çalıştılar ve halkı kandırdılar. Bizler Sosyal Haklar Derneğinin İskenderun’da temsilciliğini açarak, İskenderun halkının yönetenler tarafından kandırılması engellemek ve İskenderun halkının,  hakkı olanı alması için mücadele etmek için yola çıktık. Bir devleti sosyal kılan gerekliler, Sosyal Hakların tanınmasıyla gerçekleşir. İnsan sosyal haklarıyla insandır. Derneğimizin 23 Mayıs saat 15:00’te gerçekleşecek açılışına tüm halkımızı davet ederken, sosyal haklar için mücadelenin İnsanca bir yaşam için mücadele olduğunu vurguluyoruz.

Açılışımıza TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şube Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, SHD Başkanı Av. Can Atalay ve İstanbul Üniversitesinden Doç. Dr. Hakan Güneş katılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here