“Ak Saray, Başbakan için mi Cumhurbaşkanı için mi Yapıldı?”

0
187

mevlüt dudu (9)CHP’li Dudu, Cumhuriyet Törenlerinin Beştepe’de Yapılacak Olmasının Sebeplerini Sordu…

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kabul töreni davetiyelerindeki bir hususu meclise taşıdı.

29 Ekim 2014’de Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü kutlamaları münasebetiyle yapılacak olan kutlama ve kabul törenine ev sahipliği yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Protokol Genel Müdürlüğü’nden gelen davetiyelerde  tören ve kutlama mekânları olarak belirtilen “Cumhurbaşkanlığı” mekânı olarak “Beştepe” adresinin yer aldığını kaydeden Vekil Dudu, “Ak Saray” olarak bilinen ve Başbakanlık kullanımı amaçlı yapıldığı çeşitli kerelerce dile getirilen bu mekanın “Cumhurbaşkanlığı” olarak duyurulmasının kamuoyunda şaşkınlık yarattığına vurgu yaptı.

Milletvekili Dudu, konuyla ilgili olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle meclise bir soru önergesi sundu. CHP’li Vekil Dudu önergesinde şu sorulara yanıt aradı;

“1.Beştepe’de inşa edilen binanın yapılma amacı neydi?

2.Bu bina hangi kurum, kuruluş ve makamların çalışma ve ikameti için planlanmıştır?

3.Kamuoyunda “Başbakanlık olacak” diye duyuruları yapılan binada “Cumhurbaşkanlığı kabul ve kutlama törenleri”nin yapılmasının nedenleri nelerdir?

4.Beştepe’de inşa edilen yapı ne zaman ve hangi düzenleme ile  “Cumhurbaşkanı” konutu ve çalışma alanı olarak belirlenmiştir?

5.Bununla ilgili düzenleme ve uygulama hangi yasal çerçeve esas alınarak yapılmıştır?

6.Halkımızın ödediği vergilerle inşa edilen büyük bir binanın, halkın bilgilendirilmesinden kaçınılarak ve herhangi bir yasal düzenlemeye uyulmadan aktif görevleri fazla olmayan “Cumhurbaşkanlığı”na tahsis edilmesinin ve bunun apar topar yapılmasının amaçları nelerdir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here