Ak Parti Norm Kadro Tahsisini Yine Reddetti

0
57

büyükşehir meclisi4Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 21 Nisan 2014 Pazartesi günü olağanüstü şekilde toplandı. Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın Hatay Büyükşehir’e verdiği norm kadro maddesi yeniden görüşüldü. İlk Meclis Toplantısında, hukuk komisyonuna sevk edilmesi kararlaştırılan madde, çoğunluğunu Ak Partililerin oluşturduğu komisyonun herhangi bir karar bildirmemesi dolayısıyla sonuçlanmadı.

Ak Partililerin, belde belediyelerinden Büyükşehir’e geçen personele, Büyükşehir Belediyesi’nin maaş verilebileceğini iddia etmesi üzerine CHP grubunun hukukçuları ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilgili yasayı okuyarak cevap verdi.

Norm kadroların Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmemesi nedeniyle hiçbir personele harcama yetkisi verilemediğinin altını çizen Başkan Savaş; “Hem norm kadrolar AKP tarafından yetkimize tahsis edilmiyor, hem de belediyenin işçi maaşlarının ödenmesi isteniyor. Bize kadro tahsis edilmeden harcama yapacak daire başkanını nasıl atarız? Atama yapmadan, biz ilgili daire başkanının imzası olmadan belediye bütçesinden nasıl para harcarız?” diye sordu.

Ak Parti’nin hukuksuz bir şekilde “Maaşları yatırın, harcama yapın, biz arkanızda dururuz”  demesi üzerine Başkan Savaş; “Ne ben, ne de bir başkası bu sorumluluğun altına girmez” diye konuştu.  Başkan Savaş ayrıca Hataylıların mağduriyetinin giderilmesi adına, gerekenden daha az kadro ile hizmete başlanılmasını kabul ederek, 1 Milyon 500 Bin kişiye hizmet edecek kadro sayısı yerine 1 Milyon kişiye hizmet edecek kadro sayısını Büyükşehir Belediye Meclisi’nden talep etti. Ak Parti Grubu, Başkan Savaş’ın bu talebini de reddederek komisyon kararının beklenilmesini istedi.

Meclisin bir sonraki toplanma tarihini de komisyonun görevini tamamlamasından sonraya atan Ak Parti Grubu, norm kadrolar ile ilgili teklifi yine reddetti.

Ak Parti’nin, bir sonraki meclis toplanma tarihini ucu açık bırakması nedeniyle, belde belediyelerinden gelen personellere bir süre daha maaş ödenemeyecek. Bir sonraki meclis toplantısına kadar da Hatay’ın bütün ilçe ve köylerindeki kanalizasyon, su sıkıntıları ve ana arterlerdeki bağlantı yollarıyla ilgili sorunlar Büyükşehir Belediyesi bünyesine Norm Kadrolar tahsis edilmediği için yürütülemeyecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here