Ahilik Haftası Vali Ziyaretiyle Başladı

0
89

ahilik-vali ziyaret1Vali Topaca; “Ticarette, Üretimde Ahlaki Değerlerin Yaşatılması Önemlidir”

Ahilik Haftası kutlamaları Vali ziyaretiyle başladı. Kutlamalar çerçevesinde, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

Ahilik kültürünün yaşatılması için düzenlenen Ahilik Etkinlikleri kapsamında kendisini ziyaret eden Ahilik Haftası Kutlama Heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Topaca, Ahilik kültürünün yaşatılması, öğretilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunun altını çizdi ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu haftanın kutlanmasını özellikle bu yüzden arzu ediyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş, bugün en çok ihtiyacını hissettiğimiz, ticarette, üretimde ahlaki değerlerin yaşatılması bizim için önemlidir. Çünkü geldiğimiz noktada ticaretin düzenlenmesi, ticarete güveni artırılması, üretimde kalitenin artırılması, esnafımızın alın teriyle kazanması, alın teri dökmediği bir şeyi talep etmemesi önemlidir.”

ahilik-vali ziyaret2

Para kazanmak kadar vatandaşla alıcı arasındaki ilişkiler ve samimiyetin de çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Topaca; “İnşallah bu Ahilik haftası dolayısıyla bunları gündeme getireceğiz. Bu Ahi Evran İlkeleri gündeme gelecek. Bazı ilkeler günün şartlarıyla uyuşmayabilir ama bizim için önemli olan onun felsefesi ve yaklaşımıdır. Ülkemizin gelişmesi için esnafımızın gayretleri ve çabası yadsınamaz. Ülke olarak olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde en büyük desteği esnaf ve sanatkârlardan bekliyoruz. Çünkü ne olursa olsun hayat devam ediyor. İnsanların ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçların karşılanması sizin tarafınızdan sağlanıyor. Bu süreçte sizlerin yine sanatınızı, işinizi, mesleğinizi en dürüst, en doğru bir şekilde icra edeceğinizden şüphemiz yok. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

HESOB Başkanı Teksöz ise ticaretten önce ülkemizin birlik ve beraberliği için tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte el ele verip gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade ederek; “Bu güne kadar gerek sanayi sitelerimizin yapımında, gerekse de esnaf ve sanatkârlarımız için devlet, hükümet nezdinde vermiş olduğunuz desteklerden dolayı 70 oda başkanımızla birlikte 40 bin esnaf ve sanatkârımız adına şükranlarımızı sunarız” dedi.

Günün anısına Vali Topaca’ya Başkan Teksöz tarafından sedefli ahşap satranç takımı hediye edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here