Savaş Turizmi

0
58

Bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin talepleri doğrultusunda, Suriye’den gelebilecek “füze saldırıları”na karşı “Patriot Füze Savunma Sistemi” 3 ilimize yerleştirilmişti.

Bu talep en nihayetinde “ite-kalka sallana-sallana” 3 ay gecikme ile gerçekleştirilebildi. Füze rampaları 26 Ocak 2013 tarihinde aktif hale getirildi.

NATO ekiplerince yapılan inceleme sonucunda füze bataryalarının “Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep” illerine yerleştirilmelerine karar verilmişti. “Patriot” Füze Savunma Sistemi sağlanan mutabakatla “ABD, Almanya ve Hollanda” tarafından gönderildi. Yüzlerce asker ve uzmandan oluşan teknik ekip görev başındaydı.

Üç NATO ülkesinin ayrı-ayrı olarak hangi ilimizde görevlendirilecekleri merak konusuydu. Merakla beklenen açıklama yapıldı. ‘Hollanda’dan gelen füze bataryaları Adana’ya, Almanya’dan gelenler Kahramanmaraş’a ve ABD’den gelenler de Gaziantep’e’ yerleştirildi.

Görev yerleri belirlenirken nasıl bir yöntem uygulandı acaba? “Kura” çekilişi usulüyle mi ya da kendi aralarında anlaşarak “çekilişsiz kurasız” mutabakat mı sağlanmıştır? Yoksa her üç ilimizin dünyaca ünlü ‘yemek lezzetlerinin cazibesi’ne kapılarak mı tercih yapılmıştır?

Çünkü Almanya Patriot Ekibi ‘Kahramanmaraş Dondurması’na, Hollanda Patriot Ekibi ‘Adana Kebabı’na, ABD Patriot Ekibi de ‘Gaziantep Baklavası’na hayran kalmışlar ki tercihlerini yemek kriterlerinden yana kullanma olasılığı yüksek görünüyor.

Güneş, Deniz ve Kum Turizmi, Fuar Turizmi, Yayla Turizmi, Spor ve Sağlık Turizmi… Bunlara bir de son yıllarda atak yapan ‘Savaş Turizmi’ni ilave edebiliriz. Dünyanın hemen-hemen her bölgesinde cereyan eden savaşları da hesaba katarsak, Savaş Turizminin diğer turizm sektörlerini geride bırakacağı anlaşılıyor.

Sabahtan akşama kadar “siftah” yüzü görmeyen esnaflarımızın, “Patriot”ların teşrif etmesi ile ‘Savaş Turizmi’ sayesinde geçici de olsa yüzleri birazcık gülmüştür.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here