Komisyon Raporlarında Mutabakat Sağlanamadı

0
92

bld-meclis-toplantisi-34İskenderun Belediye Meclisi, 2 Madde İçin Toplandı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve meclis üyeleri, gündem maddeleri ve komisyon raporlarını görüşmek üzere dün saat 10.00’da bir araya geldi. Meclis üyeleri, Belediyenin 2017 Mali Yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili mali hizmetler müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu ile 2017 yılı vergi, resmi harçlar ve ücretler tarifesinin görüşülmesi ile ilgili mali hizmetler müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporunu görüşmek üzere toplandı. Komisyon raporlarında mutabakat sağlanmaması üzerine oturum daha ileri bir tarihe ertelendi.

Toplantıda söz alarak komisyon raporlarında birkaç pürüz bulduklarını söyleyen MHP’li meclis üyesi İbrahim Yavuz; “Kilit parke taşı, kaldırım karosu, semt pazarları, sıcak karışım beton asfalt olarak dört ihale neticelendirilmiştir. Bu ihaleler sonrası yapılan ve yapılacak olan çalışmaların standardını yüksek tutmak, şeffaf, etkili ve verimli olmalarını sağlamak, gerçekleştirilen faaliyet ve işlemlerin ihale şartnamesine ve donanıma uygun olmasını sağlamak, eksiklikleri tespit edip telafisini yapmak, kalite uygunluğuna bakarak İskenderun’umuza maksimum katkı sağlamak maksadıyla bu ihale verilen işler için yatırım ve harcamaları takip yönetim komisyonu, ilk toplantısında şu kararları almıştır.

Komisyon Başkanı Emin Dönmez olarak seçilmiştir. Komisyon ilgili ihalelerin sözleşmelerini baz alarak çalışmaları inceleyecektir. Başkanımızın, Başkan Yardımcılarımızın, ilgili müdürlüklerin gereken kolaylığı sağlamaları talep edilmiştir. Komisyonun rahat çalışabilmesi için bir oda ve araç tahsis edilmesini istenmiştir. Komisyonumuz raporlarını hazırlayacak, meclis toplantılarında bu bilgileri görüşlerimize sunacaktır” diyerek raporların bu yönde hazırlanıp sunulmasını talep etti.

bld-meclis-toplantisi-35

Ak Parti’li meclis üyesi Abit Erol ise komisyonda bazı raporlarda anlaşamadıklarını, halledilmesi için oturuma ara verilmesini ya da konunun bir dahaki meclis toplantısına ertelenerek komisyon raporunun yeniden hazırlanması için görüş talep etti.

Daha sonra söz alan MHP meclis üyesi Emir Selim Yazar; “Kebapçı, çorbacı, dönerci, çay ocağı gibi küçük esnaflarda 4-5 kat artışlar var. %10-15 civarında ortalamayla gidiliyordu. Biz, küçük yerel esnafın korunmasını istiyoruz. Bu konularda bazı pürüzler ve çekincelerimiz var. Problemlerin çözülmesini istiyoruz, yoksa biz bu konuda red cevabı vereceğiz” dedi.

Komisyon başkanına sıkıntının nereden kaynaklandığını soran Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Küçük esnafın korunmasını bizde istiyoruz. Problemi çözmek için bir hafta gibi bir süremiz var. Bu sürede konuşulup anlaşılması gerekiyor” diyerek komisyon raporlarının görüşülmesi oturumu bir hafta sonraya erteledi.

İskenderun Belediye Meclisi, pürüzlerin giderilmesinin ardından 19 Ekim Çarşamba günü yeniden toplanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here