İstanbul’da Bombalı Saldırı: 7’si Polis 11 Şehit, 36 Yaralı

0
145

istanbul bombalı saldırı1İstanbul Vezneciler’de dün sabah saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Yaşanan olayda, 7’si polis 11 kişinin şehit olduğunu, 36 kişi de yaralandı. DHA, Vezneciler’deki terör saldırısında kiralık bir otomobilin kullanıldığını ve düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığını duyurdu. Saldırıyla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Vezneciler’de metro istasyonu ve otobüs durağı yakınlarında çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Polis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen patlamanın, bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiş olabileceği bildiriliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vezneciler’de olay yerinde yaptığı açıklamada 7’si polis 11 şehit olduğunu, 36 kişinin de yaralandığını söyledi. Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Şahin, 7’si polis 4’ü sivil 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırının bombalı araçla yapıldığını belirten Şahin, saldırının saat 8:40 sıralarında yoldan geçen çevik kuvvet araçlarına yapıldığını kaydetti.

Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 7 polisten 6’sının isimleri şöyle; Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here