TÜMSİAD Hatay Şubesi, Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Semineri Düzenledi

0
238

tümsiad11İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Pratisyen Doktor Hüsniye Yalçın, Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastalarının yoğun olarak bölgemizde olmasından dolayı toplumu bu hastalık hakkında bilgilendirmek istediklerini, bu anlamda evlilik yapmayı düşünen insanların mutlaka Talasemi testini yaptırmaları gerektiğini belirtti. Yalçın, konuşmasında Talasemi testinde iki kişinin de taşıyıcı çıkması halinde doğacak çocuğun yüzde 25 Talasemi hatası olma olasılığı olduğunu bu yüzden evlilik öncesi Talasemi testinin çok önemli olduğunu söyledi.

tümsiad12

Dr. Hüsniye Yalçın, Talasemi hastalarının yaşıtlarına oranla gelişimlerinin yavaş olduğunu, çabuk yorulduklarını, 2-3 haftalık periyotlarda kan nakli yaptırmak zorunda olduklarını, yapılan kan nakli neticesinde vücutta biriken demirin zarar vermemesi için demir bağlayıcı ilaçlar kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti. TÜMSİAD Hatay Şube Üyelerinin konu hakkında sorularını yanıtladı.

İSTOYAD Dernek başkanı Volkan Vural Taş, dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren, Dr. Hüsniye Yalçın ve İSTOYAD Dernek Başkanı Volkan Vural Taş’a program için teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here