İskenderun’da Yaşanan Patlama Panik Yarattı

0
133

patlama korkuttu1Ulucami caddesinde bulunan bir bankanın önünde duran çöp konteynerinin çöp kamyonuna boşaltılması esnasında patlama meydana geldi.

Suruç’taki bombalı saldırından birkaç gün sonra kentimizde yaşanan patlama vatandaşları korkuttu. İtfaiye araçları çıkan yangını söndürürken soğutma işlemi de yapıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin de incelediği olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, trafiğin geçici olarak kapatılması uzun kuyruklar oluşturdu.

İlk belirlemelere göre, konteynerin çöp kamyonuna aktarılması sırasında meydana gelen patlamanın nedeninin karpit olduğu açıklandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemede kamyonun kasasındaki çöplerin içinde bulunan karpitin (Genellikle sanayide asetilen gazı çıkarmakta kullanılan, karbonla kalsiyum bileşiği madde) patladığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Valilikten Açıklama…

Hatay Valiliğinden de patlama ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Bazı basın yayın organlarında İlimiz İskenderun ilçesi AK Parti binası önünde bir patlama yaşandığı yönünde haberler yapılmıştır. Gazetelerin internet yayınlarında iddia edildiği gibi kamu düzenini bozucu bir patlama hadisesi yaşanmamıştır. Konu ile ilgili yapılan ön araştırma neticesinde aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

1.Söz konusu olay 22 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 18.40 sıralarında İskenderun İlçesi Ulu Cami Caddesi üzerinde bulunan çöp konteynerlerinin çöp arabasına boşaltılması sırasında meydana gelmiştir.

2.Çöp konteynerlerinin boşaltıldığı sırada ortaya çıkan duman ve havai fişek patlamasına benzer sesin, çöp konteynerine bırakılan “Karpit” maddesinin su ile teması neticesinde oluştuğu düşünülmektedir.

3.Söz konusu duman ve sesin kesin nedeni, yapılacak laboratuar incelemesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here