İskenderun Belediye Meclisi Toplandı…

0
193

bld-meclis toplantısı (38)İkinci Maddeye CHP ve MHP’den Red!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı öncesinde parti grupları adına söz alan meclis Üyeleri Emir Selim Yazar, Gazanfer Dik ve Abit Erol, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden gazeteci Adnan Tink için üzüntülerini bildirerek başsağlığında bulundular. Gündem maddelerine geçmeden önce bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de gazeteci Adnan Tink için başsağlığı dileğinde bulundu. Ayrıca ramazan yardımları için gıda paketlerinin hazırlandığını ifade eden Başkan Seyfi Dingil, paketlerin gerçekten ihtiyaç sahiplerine belirlenen komisyon neticesinde zabıta eşliğinde verileceğini söyledi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1.maddesinde yer alan Belediye Meclisinin 06.01.2015 gün ve 11 sayılı kararı ile Hatay Büyük Şehir Belediye Meclisinin 13.05.2015 gün ve 69 sayılı kararıyla onaylanan 2257-23 Pin Nolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine Fatih Çağan tarafından Konarlı Mıntıkası 911 ada 3 parsellerle ilgili olarak yapılan itirazın Meclisçe değerlendirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. maddesi ise Akçay mevkiinde bulunan Milli Savunma Bakanlığına tahsisli 283 nolu parselin, İskenderun Belediye Başkanlığına devredilmesi karşılığında Frenk çiftliği Mıntıkası 1184 nolu parsel üzerindeki lojmanların yıkılarak yapımı, ayrıca General Şükrü Kanatlı Kışlasında bulunan askeri Gazino Müdürlüğüne ait binanın yıkılarak 100 kişilik er pavyon binası yapılması şeklinde takas düşünüldüğünden, takası düşünülen parselin ve yapılacak lojman inşaatları ile er gazinosunun kıymet taktirleri yapılarak, kıymet taktiri bedelleri oranında takas kararı alınmasına, takas yönünde anlaşmaya varılması halinde Milli Savunma Bakanlığı ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu CHP ve MHP grubunun red oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İmar Komisyonu üyesi olan ve red cevabının gerekçelerini açıklayan Özer Çağşar, Maliye Bakanlığına ait olan yer için Milli Savunma Bakanlığı yerine direkt Maliye Bakanlığıyla görüşülmesi gerektiğini daha uygun bulduklarını kaydetti.

bld-meclis toplantısı (39)

Çağşar; “Takas İşine Girmemize Gerek Yok!”

Eski NATO İskelesi’nin bulunduğu yamacı kapsayan yaklaşık 55 dönüm büyüklüğündeki yer ile ilgili olarak konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Özer Çağşar, elinde dokümanlarla kamu idarelerine ait taşınmazların tahsis ve devri hakkında yönetmelikten söz etti. ‘Taşınmazın en az iki yıl boş bırakılması veya hiç kullanılmaması’ ve ‘Tahsis amacının ortadan kalkması halinde, durumlarında, tahsis yapılan kamu idaresinin görüşü alınmaksızın tahsisi yapan kamu idaresinin merkez veya taşra birimlerince resen kaldırılabilir’ maddeleri doğrultusunda Maliye Bakanlığından yerin talep edilebileceğini kaydeden Çağşar; “İktidar partisinin belediyesi olarak bu fırsatı kullanabilirsiniz. Maliye Bakanlığıyla direkt olarak görüşüp yönetmelikteki maddeler doğrultusunda yeri talep edebilirsiniz. Takas işine girmemize hiç gerek yok” şeklinde konuştu.

Söz konusu yerin belediyeye tahsisine karşılık İskenderun Belediyesi tarafından ‘General Şükrü Kanatlı Kışlası’nda bulunan, İskenderun Askeri Gazino Müdürlüğü’ne ait binanın yıkılarak, yerine 100 kişilik yeni bir er pavyon binasının yapılması, 1184 numaralı parsel üzerinde bulunan sekiz blok 60 daireden oluşan sahil lojmanlarının yıkılarak, yerine ihtiyaç duyulan lojman ve birlik komutanlığınca ihtiyaç duyulan ilave bina ve tesis yapılması’ karşılığında düzenlenecek protokole karşı çıkan CHP ve MHP grubu yapım işinin belediye ekstra külfet getireceği nedeniyle gündem maddesine red oyu verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here