Usta Şairlerle Birlikte Gezi Şehitleri de Anıldı

0
116

eğitim-iş açıklama (13)Eğitim-İş İskenderun Şubesi tarafından İskenderun’da açık havada düzenlenen şiirli, türkülü bir programla usta şairlerimiz Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Orhan Kemal ile gezi şehitleri anıldı. Sahilde Belediye 2 Nolu Çay Bahçesi yanında gerçekleştirilen etkinliği vatandaşlar ilgi gösterdi.

Çimen üzerinde oturarak gerçekleştirilen programda konuşan Eğitim-İş İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş, Devrimci ruhunu şiirlerine yansıtan, inandığı değerler uğruna yıllarca hapis ve sürgün hayatı yaşayan bir dünya şairi Nazım Hikmet’i, yanı sıra Ahmed Arif ve Orhan Kemal’i andıklarını söyledi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Hasan Kuş; “Devrimci ruhunu şiirlerine yansıtan, inandığı değerler uğruna yıllarca hapis ve sürgün hayatı yaşayan bir dünya şairi Nazım Hikmet’i; şiirleriyle Anadolu insanının acısını, hüznünü, coşkusunu arı Türkçesi ile anlatan, hayatı boyunca ezilenlerin yanında yer alan ve onlarla omuz omuza mücadele eden bir usta şair Ahmed Arif’i ve aynı değerler uğruna mücadele etmiş yoksulun, işçinin, emekçinin haklarını hikâyeleriyle dile getiren usta yazarımız Orhan Kemal’i ölüm yıl dönümlerinde saygıyla anıyoruz” dedi.

eğitim-iş etkinlik (2)

Gezi Şehitlerini de Minnet ve Saygıyla Anıyoruz

Hasan Kuş açıklamasında, günün; aynı zamanda özgürlük ve demokrasi talebiyle birleşerek üzerimize çöken karanlığı delerek eşit ve özgür bir ülkenin yolunu açabilecek güçte olduğunu gösteren “Haziran Direnişi”nin yıldönümü olduğunun da altını çizdi.

Kuş konuşmasının devamında; “2013 yılı Haziran ayında,  AKP’ye karşı halkın birikmiş öfkesi, Taksim Gezi Parkı direnişi ile Türkiye’nin dört bir yanında sokaklara taştı. Eylemlere katıldığı gerekçesiyle yüzlerce kişi hakkında dava açılmıştır. Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Mehmet İstif ise genç yaşlarında katledilmişlerdir. Diktatörlüğe karşı direnişte yitirdiğimiz tüm bu yurttaşlarımızı minnet, sevgi ve saygı ile anıyoruz.

Eğitim-İş olarak Türkiye’de bağımsızlık, demokrasi ve emek için yürüttüğümüz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bütün yasaklara, baskı ve engellemelere rağmen emek ve özgürlük mücadelemizi güçlenerek sürdüreceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Usta şairlerin şiirlerinin müzik eşliğinde okunduğu etkinlikte türküler de seslendirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here