“Bizi Karalayanlar Memleketin Geleceğini Düşünmüyorlar”

0
91

seyfi dingil4Belediye Başkanı Seyfi Dingil Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye Brifing Salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek belediyenin gelirleri, giderleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, hakkında çıkan iddialara da yanıt verdi. ‘Belediye başkanı tutuklanmış, sorgulanıyor gibi söylemlerin dolaştığını ancak bunların tümünün asılsız olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bugün bizi karalayanlar bu memleketin geleceğini düşünmüyorlar. Bizim tek bir hedefimiz var. O da İskenderun’u marka şehir yapmak. Bu spekülasyonlarda benim idam edildiğimi dahi söyleyenler var” diye konuştu.

Belediye muhasebesinden getirdiği resmi evraklarla belediyenin gelir ve giderleri hakkında bilgilendirmelerde de bulunan Başkan Seyfi Dingil, 2014 yılı net gelirinin 88 milyon TL olduğunu kaydetti.

2014 yılında gelirde gösterilen ancak kendilerine gelmeyen 15 milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Dingil: “Biz gösteriyoruz ama bu paralar bize gelmiyor. İller Bankası önceki belediyelerin borçlarına istinaden 15 Milyon TL’sini kesiyor. Elimizde olan net 72 milyon TL. Bu 72 milyon TL’nin 17 milyonu zaten personel gideri. Bunun dışında 32 Milyon TL hizmet alımı yapılmış. İşçilikte dahil buna. Ve bunun 23 Milyon TL’si de piyasaya yapılan diğer ödemeler. Bu ödemelerin 27 Milyon TL’si benden önceki belediye başkanı döneminde 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Belediyeye ait olan ancak kullanılamaz durumda olan araçların elden geçirildiğini de söyleyen Başkan Dingil, kapanan beldelerden gelenlerle birlikte toplam 184 aracın eksiklerini gidererek çalışır duruma getirildiğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here