Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, karayolu ulaşımını rahatlatmak ve trafik güvenliğini arttırmak amacıyla Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne yolladığı yazıyla belirlenen bölgelerde kavşak, üstgeçit, alt veya üst köprülü kavşak düzenlemeleri için gerekli incelemenin yapılmasını talep etti.
Arsuz’un turistik bölge güzergâhı olduğundan özellikle yazın karayolunda yoğun trafik akışı yaşandığına dikkat çeken Başkan Nazım Culha, İskenderun Arsuz karayolu üzerinde ve belirlenen mahallelerde yapılacak köprülü kavşaklar veya alt-üst geçitlerin Arsuz trafiğinin can damarı olacağını ifade etti.
Amaçlarının trafik akışını daha sağlıklı ve güvenli bir sisteme kavuşturmak, can ve mal kayıplarını en aza indirmek olduğunu söyleyen Başkan Culha; “Belediyemiz sınırları içerisinde yapımı devam eden İskenderun Arsuz bölünmüş yol çalışmalarında yol dolgusunun tabi zeminden yüksek olduğu bazı bölgelerde yağmur suyunu deşarj edecek menfezlerin veya enine geçişlerin yapılmadığı, şev diplerinde hendeklerin oluşturulmadığı ve menbadan mansaba doğru gelebilecek yağmur sularının tahliyesinin yapılmadığını tespit ettik. Bu sebeplerden dolayı ileride oluşabilecek yağmur suyu taşkınlarında işyerlerini, evleri ve çiftçilerin tarım arazilerinin sular altında kalması durumunda oluşabilecek zararların telafisi çok güç olacaktır. İskenderun Arsuz karayolunda, turistik ve tatil bölgesi güzergâhı olduğundan, tatilcilerin yazın karayolunda yoğun trafik akışı ile beraber kavşaklarda can ve mal kaybına sebep veren kazalar olmaktadır. Bu kazaların alt veya üst köprülü kavşaklarla önlenebileceğini düşünüyoruz” dedi.
Nardüzü ve Karaağaç’a üstgeçit
Sorunların giderilmesi için Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün teknik elemanlarının gerekli incelemeyi yapmasını beklediklerini belirten Nazım Culha; “Toprakkale – İskenderun Otoyolu Arsuz Bağlantısı Şekerek kavşağından sonra Işıl Sitesi’nin yanında bulunan Arsuz yolu kavşağına kadar üç adet kavşak düzenlemesi yapılmıştır. Bu üç kavşağın biri Nardüzü Mahallesinde, ikisi Karaağaç mahallemizde bulunmaktadır. Bu bölgelerimizde sanayi tesisleri ile birlikte konut alanlarımız mevcut olup, yol ortadan geçmektedir. Konut ve sanayi alanlarından ötürü trafik yoğunluğu olduğu da görülmektedir. Mevcut üç kavşakta da can ve mal kaybına neden olan kazalar yaşanmaktadır. Anılan bölgelerde ivedi bir şekilde köprülü kavşak ve üstgeçide ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.