Kaçak Akaryakıta Geçit Yok!

0
156

veysi tarhan1Petrolcü Tarhan Kaçak Akaryakıtın Kısa Vadede Karlı Gibi Görünse de Uzun Vadede Aracın Motorunda Ciddi Hasarlara Neden Olduğunu Kaydetti…

Türkiye’ye giren kaçak petrolle ilgili başlatılan mücadele hakkında bilgi veren Petrolcüler Derneği eski Başkanı Veysi Tarhan, menşei belli olmayan ve ucuza alınan kaçak akaryakıtın kısa vadede faydalı gibi görülse de uzun vadede aracın motoruna çok daha büyük hasara yol açtığını söyledi. Petrolcü Tarhan, ilimiz genelinde birçok noktalarda seyyar denetim ekipleri oluşturulduğunu ve kontrollere başladığını belirtti.

Kaçak akaryakıtın üç ayrı zararı olduğuna vurgu yapan Petrolcü Veysi Tarhan; “Birinci zararı devlete, ikinci zararı araçlara, üçüncü zararı da biz petrolcülere vermektedir. Kaçak akaryakıt vergi kaybına yol açarken, araçların motorlarına da büyük maddi zararlar vermektedir. Biz petrolcülerin de işlerimizin zayıflamasına yol açmaktadır. Bazı özel araç şoförleri ve nakliyat firmaları, birkaç kuruş ucuza aldıkları kaçak akaryakıtta akıllılık ettiklerini düşünüyorlar. Oysa ki, kaçak akaryakıt kullanımı kısa sürede faydalı gibi görülse de uzun vadede bakıldığında araçlarında büyük zararlara yol açtığının farkında değiller. Araç motorlarına verdiği zarar karşısında birçok şoför isyan etmektedir” dedi.

Akaryakıt kaçakçılığına karşı girişimlerde bulunduklarını da anlatan Tarhan; “Girişimlerimiz sonunda kaçak akaryakıt ile mücadelede daha önceden kaymakamımız ile görüştük. Sağ olsunlar bu konunun üzerine ciddi ve özverili çalışmalar başlattı. Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın da katkılarıyla bu sorun il geneline taşındı ve bu yönde caydırıcı yaptırımlar ortaya kondu. Şuanda ilimiz genelinde birçok noktalarda seyyar denetim ekipleri oluşturuldu ve kontrollere başladılar” derken, sınırda yaşayanların dramatik durumlarını yakından bildiğini fakat yaptıklarının organize kaçakçılık ve suç olduğu içinde bunun kabullenilemez olduğunu kaydetti.

Tarhan, konuşmasına şöyle devam etti; “Nakliyat firmaları ve araç sahipleri şunu çok iyi bilsinler ki birkaç kuruş ucuza aldığınız akaryakıtın içerisinde ne olduğu belli değildir ve aracınızın motoruna belli bir zaman sonra zarar vermektedir. Bu da size araç tamiri için hem maddi zarara hem de zaman kaybına neden olmaktadır. Avrupa Birliğine uyum çerçevesinde hava kirliğine yol açan kırsal motorin yasaklanırken, menşei belli olmayan kalitesiz akaryakıt satışına nasıl izin veririz ki” dedi. Tarhan, ülkemizde kaçak akaryakıt ile ilgili uygulanan en düşük cezanın 700 milyar olduğunu bununda bu tür girişimde bulunmamak için caydırıcı bir tutar olduğunu vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here