CHP’li Ulaş Karasu, ‘Koku Almıyorum’ Diyen Limakport Müdürünü KBB Uzmanına Gitmeye Davet Etti…

0
17

CHP’li Ulaş Karasu, ‘Koku Almıyorum’ Diyen Limakport Müdürünü KBB Uzmanına Gitmeye Davet Etti…

“Burada Yüz Binlerce İnsan Bu Kokudan, Bu Rezaletten Rahatsız Durumda”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve CHP’li Vekiller, Limak Port önünde İskenderun ilçemizin ulaşım ve altyapı sorunları başta olmak üzere canlı hayvan sevkiyatları ile ilçemizin gündemine giren salgın hastalıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, İl Başkanı Hakan Tiryaki, İlçe Başkanı Hüseyin Derin ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan Karasu, angus nakliyesi sırasında yaşanan koku, hastalık ve sinek saldırılarının İskenderun halkını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Deprem sonrası İskenderun’un en büyük sıkıntısının angus sevkiyatından kaynaklandığını ifade eden Karasu; “Bu güne kadar milletvekillerimiz bu sorunu gündeme getirmesine rağmen kimse umursamadı. 2024 yılında Türkiye’ye getirilen 600.000 canlı hayvanın büyük bir kısmı İskenderun Limanı aracılığıyla taşındı. Bu durum bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini de olumsuz etkiledi. Anadolu, tarım ve hayvancılık merkezi olmasına rağmen, iktidar Türkiye’yi Latin Amerika’dan gelen hayvanlara muhtaç hale getirdi. Erzurum’da Kars’ta Sivas’ta Doğu Anadolu’da İç Anadolu’nun dört bir yanında hayvancılık yapan çiftçilerimiz şu anda hayvancılık yapamıyorlar” diye konuştu.

Angus sevkiyatı sırasında bölgeye gelen hayvanlarla birlikte farklı türde böcek ve sineklerin geldiğini, bu durumun da halk sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu; “Hastaneler dolup taşıyor. Vatandaşlar, bu böceklerin ve sineklerin saldırısına maruz kalıyor. Vatandaşlarımız, hayvanlar ile birlikte gelen sineklerin farklı böceklerin saldırısına maruz kalıyorlar. Bir yerleşim yerinin içinde bir ilçenin içinde bu tarz taşımanın yapılması ne kadar sağlıklıdır? Genel Müdür çıkıyor, diyor ki: ‘ben burada herhangi bir koku duymuyorum!..’

Sayın Genel Müdür sizi İskenderun’da herhangi bir hastanede kulak burun boğaz servisine gidip muayene olmaya davet ediyoruz. Burada yüz binlerce insan bu kokudan, bu rezaletten rahatsız durumda” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here