Belen Geçişli Otoyola Acele Kamulaştırma!

0
29

Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Buna göre; “İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu ile İskenderun-Belen-Topboğazı Devlet Yolu Projesinde güzergaha rastlayan arazilere Acele Kamulaştırma Kararı (AKK) çıktı..

Cumhurbaşkanlığı, Antakya-İskenderun yolunun Topboğazı kesimindeki Otoyol ve Antakya bağlantı yolunun yanı sıra İskenderun-Belen ile Topboğazı Devlet Yolu Projesi güzergâhına isabet eden arazilerin acilen kamulaştırılması yönünde bir karar aldı. Karar Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Antakya-Kuzelytepe’ye kadar ulaşması hedeflenen otoyol güzergâhı üzerindeki tüm araziler için Acele Kamulaştırma Kararı çıktı. Alınan bu karar Resmi Gazetede de yayınlandı. Kararda şöyle denildi;

“İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu ile İskenderun-Belen-Topboğazı (Belen Geçişi dâhil) Devlet Yolu Projesi kapsamında ekli krokide gösterilen güzergâha rastlayan kesimde araziye girilerek yol yapım çalışmalarının tamamlanması amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar ve üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Resmi Gazetede ayrıca, otoyolun Belen ile Antakya ilçelerinden geçiş yapacağı güzergahlar da tek-tek sıralandı. Otoyolun geçeceği yerler şu şekilde belirtildi;

Belen: Şekere, Sarımazı, Belen Derebahçe, Müftüler, Soğukoluk, Belen Bakras, Belen Cumhuriyet, Belen Halilbey, Benlidere, Çakallı, Şenbük, Bakras Ötençay, Bakras Şenbük.

Antakya: Maraşboğazı, Ovakent, Serinyol/Mustafa Kemal Paşa, Ovakent/Mustafa Kemal Paşa, Paşaköy, Osmanağa, Arpahan, Yeşilada, Akıncılar, Zülüflühan, Alahan, Üçgedik, Anayazı, Derince, Büyükdalyan, Güzelburç, Karaali, Dikmece ve Kuzeytepe. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here