UNDP’den Deprem Bölgeleri İçin Bir Girişim Daha

0
16

Kahramanmaraş’ta Kumaş Kesme Tesisi, Hatay’da Ayakkabı Üstü Tesisi Kurulacak

UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Türkiye Temsilciği, Kahramanmaraş ve Hatay’ın depremden etkilenen illerinde tekstil sektörünün toparlanmasına destek olmak için İsveç fonlu bir girişim başlattı. Girişim, işçilere yeni iş yerleri, modern ekipman, beceri eğitimi ve psikososyal destek sağlayarak giyim, deri ve ayakkabı sektörlerinin canlanmasını hızlandırmayı hedefliyor.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliğinde kurulan ve Kahramanmaraş’ta açılışı gerçekleştirilen Ortak Kullanımlı Otomatik Kumaş Kesme Tesisi, yerel üreticilerin üretim kapasitesini ve ürün kalitesini artırmalarına olanak sağlayacak. Hatay’da da benzer bir girişimle ayakkabı üstü tesisi kurulacak.

UNDP bu girişimde, İstanbul Hazır Giysi İhracatçıları Birliği Eğitim Vakfı (İHKİB) ortaklığında küçük giyim, ayakkabı ve deri işletmelerine beceri eğitimi, istihdam ve iş geliştirme desteği sağlayacak ve Travma ve Afet Ruh Sağlığı Araştırmaları Derneği aracılığıyla tekstil çalışanlarına psikososyal destek sunacak. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here