CHP Lideri Özel; “Bu Kente Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız”

0
29

CHP Lideri Özel İskenderun’dan Seslendi
“Bu Kente Hep Birlik Sahip Çıkmalıyız”

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İskenderun’da da önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin İskenderun İlçe örgütünü ziyaret eden CHP Lideri Özel, parti binası önünde toplanan yüzlerce İskenderunluya da hitap etti. İskenderun ve Hatay özelinde ve ülke genelinde yaşanan sorunlara değinen Özel, sorunların tek çözümünün CHP’de olduğunu vurguladı.

6 Şubat’ta yaşanan büyük felaket sonrası yaşananlara değinen Özel; “20 ay önce yaşanan büyük acı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Kaybettiğimiz canlarımızın aziz hatıraları önünde eğiliyor, acılı ailelerimize sabırlar diliyorum. Yaralarımızın sarılması, hayatın normale dönmesi, bu güzel kentin demografisi korunarak, kültür varlıkları korunarak, çok kültürlülüğü ve kültürü korunarak bu kente hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Partileri adına başarıyla sonuçlanan yerel seçimlere değinen CHP Lideri; “Cumhuriyet Halk Partisi kime dokunduysa, bunun karşılığında çok önemli geri dönüşler aldı. Ayrıca Ege’deki 9 ilin 9’unu kazanırken, Türkiye’de sadece belli bir şeridin arkasında sıkışmış CHP görüntüsünden partimizi hep birlikte, Türkiye’nin %65’ine, partimizi nüfusun %65’ine, ekonominin %80’ine, turizmin %93’üne hizmet eder noktaya taşıdık” dedi.

Hatay seçimlerine ise şaibe karıştığını, aslında küçük bir farkla kazandıkları belediyenin ellerinden alındığını kaydeden Özel; “Oyu çaldılar, çaldırmayacaksın, fark küçük, güvenmeyeceksin, seçmende hiç kusur yok, kusurun tamamı bize aittir! Biz İskenderun’u kazanabilmeliydik, Hatay Büyükşehir’i kazanabilmeliydik. Bu büyük acının üzerine sevenleri üzmemeli, bize oy vermeyenlerin bile çok daha iyi günleri yaşayacağı bir süreci sağlayabilmeliydik” dedi.

Türkiye’nin bir dizi hatayla hayvancılıkta kendine yeten eti üretemez hale getirildiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Özel; “Bunun için canlı hayvan ithaline izin verdiler. Türkiye’ye yılda yarım milyonun üzerinde Angus geliyor. Ama hepsi bu limandan geliyor. Hem bu Anguslar Türkiye’deki hayvancılık bakımından bir etkisi oluyor ama et fiyatları, ihtiyacını karşılamak için mecburuz diyorlar. Ama bütün külfeti, kokuyu sıkıntıyı maalesef İskenderunlu vatandaşlarımız çekiyor. Bu haksızlık, sinekten duramıyoruz diyorlar. Kokudan durulamıyor,  gerçekten bunun bir kez daha İskenderun’dan benim ağzımdan dile getirilmesini talep ettiniz, ben de bu önemli sorununuzu dile getiriyorum” diye konuştu.

6 Şubat depreminin üzerinden 20 ay geçmesine rağmen verilen sözlerin yerine getirilmediğini kaydeden Özel, bir yıl içinde tamamının teslim edileceği sözü verilen konutların yalnızca yüzde dördünün teslim edilebildiğini vurguladı. Rezerv alan konusunda da adaletli davranılmadığını ifade eden Özel, 50 bin kişinin Hatay’da mülksüzleştirdiklerini söyledi.

“Amaç Korku Yaratıp Gerçekleri Unutturmak”

Ülke genelinde yaşanan sıkıntılara da değinen Özel, Cumhurbaşkanının meclisin kürsüsünden; ‘İsrail’in bir sonraki hedefi biziz’ sözlerini eleştirerek; “Bu olacak bir iş değil. Bu memleket öyle Netanyahu’nun kendi halkının dahi yaka silktiği birinin tehdidine cevap vermeyecek, ondan korkacak değildir, bunu herkes bilir. Ama Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘bir sonraki hedefi biziz’  Ona ne Netanyahu cesaret edebilir, ne dünyanın en akılsızları buna kalkışabilir. Ama bir şey var. ‘Bir korku yaymak, o korkuyla insanları evet açsın, yoksulsun, işsizsin ama tehlike büyük, İsrail saldıracak, beni desteklemelisin’ demekse hesap işte bu parti bu numarayı yutmaz.

Geçmişte yaptığı oyunlara gelmez. O yüzden yarın meclise çağırdık. Kapalı oturum yap dedik. Kendi gelmiyor, gelmeliydi. Bakanları gelmiyor, gelsinler. En doğru bilgileri versinler. Eğer yarınki oturum, on yıl gizliliği var.

Yarın bize İsrail saldırısının kapıda olduğunu, bir sonraki hedefin Türkiye olduğunu anlatırlarsa gereğini yaparız, susarız. Ama yarın bildiklerimizi bize anlatıp havanda su dövüp, tehlike var olabilir deyip, bu meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı ağzıyla söylenen lafın altını tane tane doldurmazlarsa evet oturum gizli, söyleneni söyleyemem ama söylenmeyeni ifşa ederim. Kimse bizi İsrail tehdidiyle korutup, televizyonlarda savaş konuşturup, yoksulluğu, emekliyi, asgari ücretliyi, depremzedeyi çiftçiyi, işçiyi konuşmamamızı beklemesin. Bunun hesabını çok ağır sorarız” şeklinde konuştu.

Staj mağdurları, emekli ve asgari ücretlilerin sorunlara da değinen CHP Lideri Özel, tüm bunların yanında Türkiye’nin en büyük sıkıntısının sığınmacı sorunu olduğunu söyledi.

“Esad’ın Genel Af Fırsatını Kaçırmamalıyız”

Türkiye’nin dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi olduğunu hatırlatan Özel; “Maalesef Türkiye dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi ve açık ara önde. Bizden sonrakilerin hepsini toplasan bizim kadar yok. Tayyip bey Merkel’le bir anlaşma yaptı, 6 milyar euroyu aldı, Türkiye’yi açık sığınmacı kampına çevirdi. Avrupalıların hepsinin yüzüne söylüyorum; 6 milyar para verip, bizi 4,5-5 milyon sığınmacıyla karşı karşıya getirdiniz, bu sorunu hep beraber çözmeliyiz. Biz bunu yapmazsak bu ne Türkiye’ye hayırdır, ne Avrupa’ya hayırdır.

Hatay’da da çok büyük bir sığınmacı sorunu var. Ve şimdi, tarihi bir fırsat var. Biz hep şunu söylüyorduk, ‘Esad ile konuşmalısın.’ Bize diyordu ki, ‘Eli kanlı Esed ile konuşmam, git sen konuş’ diyordu. Dedim ki, ‘Gideceğim, görüşeceğim, bu işlerin çözülmesi için adım atacağım.’ Türkiye bu konuyu konuştu, ‘Ben de gideceğim’ dedi.

O günden beri ne gidiyor, ne bizim gitmek üzere olduğumuz süreci serbest bırakıyor, karşı tarafa Putin üzerinden baskı yapıyor, işi kilitliyor. Ama ben Suriye yönetiminin bizden resmi yazı talebini önemsiyorum. ‘Gün bildireceğiz’ dediler bekliyorum.

Erdoğan benden önce giderse memnun olurum, sorun çözülürse müteşekkir olurum ama şimdi bir fırsat var. Esad genel af ilan etti. Ne bekliyorsun? Hemen git, gerekli teminatları al, bütün Avrupa Birliği ülkeleri ile Selin Hoca konuşuyor, biz konuşuyoruz. Avrupa elini taşın altına koymaya hazır, yeter ki çözüm olsun. Bu insanların güvenliğinin sözünü al. Zaten af çıktı, oranın yaşanılabilir hale gelmesini sağlayalım. Hızla, davul ile zurna ile bu sığınmacıları memleketlerine yollayalım. Başka çaresi yok bu işin” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here