Özel; “Hep Birlikte Başarmamız Gereken Bir Mücadelemiz Var”

0
8

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Defne’de Coşkulu Bir Mitingde Vatandaşlarla Buluştu…
“Hep Birlikte Başarmamız Gereken Bir Mücadelemiz Var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’ın Defne ilçesinde düzenlenen mitingde coşkulu bir kalabalıkla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde, Hatay’ın yeniden inşa süreci ve şehrin karşı karşıya kaldığı zorluklar gündeme geldi.

CHP milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının da katılım sağladığı mitingde, Genel Başkan Özel, Hatay’ın geleceği için atılması gereken adımları vurgulayan bir konuşma yaptı. Kalabalık, Özel’in sözlerini büyük bir ilgiyle dinledi.

Özel, “Büyük acıdan 20 ay sonra Hatay’da, sizlerle birlikte bir kez daha göz gözeyiz, el eleyiz, omuz omuzayız. Acılarımız, sorunlarımız, ayağa kaldırılacak bir kentimiz ve hep birlikte baş etmemiz ve başarmamız gereken bir mücadelemiz var. Hatay’ın bütün güzel insanlarını yüreğimin en derin sevgisiyle teker teker selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, hepinizi çok seviyoruz” dedi.

“Var Gücümüzle Çalışıyoruz”

Yerel seçim sürecine de değinen Özel; “Bir yerel seçim süreci geçirdik. Yerel seçimin akşamında Türkiye’de büyük bir başarı, 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti oldu, Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine hizmet etme, ekonominin yüzde 78’ini, turizm kentlerinin yüzde 92’sini yönetme yetkisi aldık. O gece bir büyük başarı ama içimizde bir büyük yara oldu. O da Hatay Büyükşehir Belediyesi idi. Biz o süreçte hata yapmamak için elimizden geleni yapmamıza rağmen, iyi niyete rağmen maalesef hatalarımız, eksiklerimiz oldu, ders almamız gereken süreçler oldu. Çok kötü niyetli saldırılar, çok haksızlıklar gördük ama hepsini bir tarafa bırakıyorum. Yaptıkları ayrımcılığı açık açık tehdide döktüler. Ama bütün mazeretleri, bütün bahaneleri bir yana bırakarak Hatay’ı kazanmadığımız için bütün samimiyetimle Hatay’daki bütün güzel insanlardan özür diliyorum, affedin bizi.

O günden bugüne Hatay’da, bir daha Hatay’ı kaybetmemek için, bir daha Hatay’ı tehdide, şantaja terk etmemek için, bir daha bu kenti bir başına, çaresiz bırakmamak için, yeniden kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gölge Kabinemizin bakanları, Hatay’ımızın milletvekilleri ile çok sayıda arkadaşımız, milletvekilimiz ekipler halinde, gruplar halinde geldiler gittiler, raporlarını hazırladılar. Birazdan bir kısım soruna, bazı çözüm önerilerine değineceğim. Yarın Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmi Merkez Yönetim Kurulu toplantısını Hatay’da yapacağız ve bundan sonra Hatay’da hem ben hem milletvekillerim, yöneticilerim Hatay’ı bir dakika boş bırakmadan, yalnız bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz. Hatay’ı seviyoruz, Hatay’ı kucaklayacağız, Hatay’la birlikte olacağız. Birlik istiyoruz, beraberlik istiyoruz, hep birlikte bir büyük mücadeleyle Hatay‘da Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“100 Vatandaşın 96’sı Çadırda, Konteynerde”

6 Şubat kıyameti ve sonrasında yaşananlara da değinen Özel; “6 Şubat günü akşam depremde çok büyük kayıplar yaşadık ama kayıpların en büyüğünü, yıkımların en büyüğünü yaşadığımız kentlerden biri ve maalesef en çok ihmal edileni Hatay oldu.

Önce gelmediler, duymadılar, ermediler, elimizden tutmadılar. Maalesef gecikmeli başlayan arama kurtarma çalışmalarında Hatay’ı bir, iki, üç adım geride bıraktılar. Devamında Hatay’ın diğer şehirlerle birlikte ayağa kaldırılacağını söyleyip, ‘Bir yıl içinde herkes evine geçecek’ deyip, 10 şehri ve Hatay’ı kandırıp oyları aldılar ama bırakın bir yılı 20 ayın sonunda neredeyse iki yıl oluyor, Hatay’a söz verdikleri 254 bin konutun sadece 11 bin 366’sını verdiler. Oran yüzde 4, yüzde 96 çadırda, konteynırda ya da gurbette. Evinde değil, evin dışında, evinden uzakta.

“Bu Çileyi Hatay’a Reva Görenlere Yazıklar Olsun”

Rezerv alan konusunda yaşanan sıkıntıları aktaran Özel, yıkılan ve yapılan okullar hakkında da şunları söyledi; “Hatay’da 210 okul yıkıldı. Diyorlar ki, ‘106 yeni okul yaptık, hizmete açtık.’ İnansan inanılacak rakam. Ama milletvekillerim dedi ki, ‘Yok öyle bir şey.’ Gidildi, bakıldı, gerçekte yapılan 18 okul var koca Hatay’da. Gerisi konteynırlarda ders veriliyor, ‘Yeni okul açtık’ diyor. Bu da yetmez öğrencinin yüzde 95’i akşam da konteynerde. İnternet kesik, elektrik ikide bir gidiyor geliyor, klimalar kaldırmıyor, yazın perişan oldular, kışın donacaklar. Ve bu Hatay’ın bu çektiği çileyi Hatay’a reva görenlere yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun.

Ağır travmalardan geçen öğrencilerimize rehber öğretmen yok, depremden öncekinin üçte biri kadar hemşire ile çalışılıyor, sağlık personeli yok. Çalışanların canı çıkıyor ama yine yetişemiyor, vatandaş mağdur oluyor. Ayrıca yıkılan ve yapılmayan aile sağlığı merkezi sayısı 56. Antakya’da göğüs cerrahı yok, kalp damar hastalıkları uzmanı yok. Antakya’yı, Defne’yi, Hatay’ı kaderine terk edenlere yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun.”

Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, miting sonrasında yaptığı açıklamada; “Sayın Genel Başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve il-ilçe başkanlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür eder, bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşerilerimize şükranlarımı sunarım” dedi. Başkan Özgün, Defne Belediyesi olarak Hatay’ın yeniden ayağa kaldırılması için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here