İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Demokrasi Projesi

0
45

Bugüne kadar uyguladığı çeşitli projelerle eğitimde fark yaratan İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu kez huzura yön verecek Demokrasi İnşası ve Sosyal Uyum projesi ile yeni eğitim-öğretim yılına merhaba diyor. İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan Demokrasi İnşası ve Sosyal Uyum isimli Erasmus+ Ka154 projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Hanefi Zobar, projenin Türkiye, Portekiz ve Litvanya ortaklığında yürütüleceğini ve toplam süresinin 12 ay olduğunu belirterek şunları ekledi; “Proje kapsamında yüzlerce öğrencimiz ve öğretmenimiz hem ulusal hem de uluslararası ortamda demokrasi ve insan hakları üzerinde çalışmalar yapacak. Ülkemize de bu ülkelerde öğrenci ve öğretmenler gelecek ve burada da benzer çalışmalar yürüteceğiz. İlk hareketliliğimiz 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde okulumuzda yapılacak ve bu çalışmaya Portekiz ve Litvanya’dan öğretmen ve öğrenciler katılacak.”

Proje kapsamında ilimiz genelinde demokrasi ve insan hakları konusu üzerine yarışmalar düzenleneceğini belirten Zobar, sözlerine şöyle devam etti;

“Son yıllarda, dünyanın değişik yerlerinde ortaya çıkan savaşlar, özellikle binlerce yıldır toplumları bir arada tutan demokrasi ve insan hakları kavramlarına büyük zararlar vermektedir. Bu savaşlar sonucunda, insanlar ülkelerini, evlerini, kendi topraklarını terk edip, bilinmedik diyarlarda tutsak hayatlar yaşamaktadır. Bu proje ile amacımız, ortak ülkeler genelinde demokrasi ve insan hakları üzerine çalışmalar yaparak, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık konusunda topluma örnek olacak bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda yapılacak değişiklik etkinlikleri ile hedefimize ulaşmayı planlıyoruz.”

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 2014 yılından itibaren Erasmus+ projelerine ağırlık verdiklerini belirten okul müdürü Kadiriye Yırtıcı; “Korona ile başlayan zorlu süreç, akabinde yaşadığımız deprem felaketi hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz hem de öğretmenlerimiz için psikolojik olarak büyük yıkımlara sebep oldu. Bu tür projelerin eğitim kalitesinin artırılmasının yanı sıra depremde psikolojik olarak çöküntü yaşayan ilimize katkı sağlayacağı inancı ile projede emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here