İGC Binası Görkemli Bir Törenle Kapılarını Yeniden Açtı

0
4

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC), restore ve tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını yeniden açtı. Törene, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun ve federasyona bağlı cemiyet başkanları, Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Güzelmansur ve Şefik Çirkin, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, geçmiş dönem Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yanı sıra iş insanları ve gazeteciler katıldı.

Açılışa renk katan bir diğer unsur ise Fatih Tosyalı’nın jesti, üzerinde Gazeteciler Cemiyeti’nin logosu bulunan özel bir pasta oldu. Bu jest, törenin sıcak ve samimi bir atmosferde geçmesine katkı sağladı.

 

Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ise yoğun programı nedeniyle törene katılamadı. Ancak Çalışkan, Cemiyet Başkanı Diyap Atar’a ilettiği bir mesajla, Gazeteciler Cemiyeti’nin yenilenen binasının hayırlı olmasını diledi ve cemiyetin çalışmalarına başarılar temenni etti.

Açılış kurdelesi, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Diyap Atar ve davetlilerle birlikte kesildi. Törenin devamında Akdeniz Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun ve Diyap Atar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. Her iki başkan da birlik ve beraberliğin gazetecilik mesleği için ne kadar önemli olduğunu vurguladılar.

Açılışın en anlamlı anlarından biri ise sanatçı Erdoğan Akın’a verilen plaket oldu. 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İskenderun’da çeşitli mekanların duvarlarına yaptığı moral verici resimlerle tanınan ve aranan isim olan Akın, bölge halkına umut ve motivasyon aşıladığı için İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından plaketle onurlandırıldı.

Tören, gazeteciler arasındaki dayanışmanın ve kente olan katkıların vurgulandığı anlamlı bir etkinlik olarak akıllarda kaldı. Gazeteciler ve davetliler açılışa özel fotoğraf vererek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdiler. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here