Vali Demiryürek’ten İskenderun’a Duygulandıran Veda!

0
20

İskenderun’da 2 yılı aşkın bir süredir görev yapan ve Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Kırşehir Valisi olarak atanan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay protokolü ve İskenderun halkıyla vedalaştı. Veda töreninde oldukça hüzünlü anlar yaşandı.

İskenderun Kaymakamlığı önünde tertip edilen uğurlama törenine, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri, ilçe kaymakamları, askeri erkan, kurum müdürleri, birim amirleri, mahalle muhtarları, STK ve siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda İskenderunlu katılım gösterdi.

Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara ve Abdülkadir Özel ile İskenderun Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, veda töreninde yaptıkları konuşmalarda, özellikle deprem sürecinde hemşerilerimiz için gece gündüz demeden yaptığı gayretli çalışmalar ve İskenderun’umuza değerli katkıları için Demiryürek’e çok teşekkür ettiler.

Demiryürek’in, vizyonu, adaletli ve eşitlikçi oluşu, topluma olan derin sevgisiyle gerçek bir örnek devlet adamı olarak görev süresi boyunca İskenderun’a büyük hizmetlerde bulunduğu ve her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğu, sorunları dinlediği, çözümler ürettiği ve ilçemizin gelişimine katkı sağladığını ifade eden konuşmacılar, Kırşehir Valisi olarak ülkemize daha büyük hizmetlerde bulunacak olan Murat Sefa Demiryürek’e yeni görevinde başarılar dilediler.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da, yaptığı doğru işler, başarılar ve azmi sayesinde Vali olarak atanan Demiryürek’i tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

Gözleri Doldu, Boğazı Düğümlendi…

Konuşmacıların anlamlı sözleri karşısında oldukça duygulanan Vali Murat Sefa Demiryürek, kürsüye çıktığında konuşmakta zorlandı. Gözleri dolan, boğazı düğümlenen daha sonra alkışlarla heyecanını yenen Demiryürek, deprem anından itibaren yaşanan süreci ilk kez kameralar karşısında anlattı.

Deprem sonrası süreçte yaşananların sinevizyon şeklinde izlettirilmesinin arından konuşmasını sürdüren Demiryürek; “11 ildeki 113 ilçeden biri olan sadece İskenderun’da 359 bina yerle bir olmuş. Can pazarı yaşanıyordu. Çok şükür biz evden sağ salim çıktık. Kapıdaki görevli polisimizin kullandığı bir araçla 04.45 civarında intikal ettim Kaymakamlığın önüne… Nevzat müdürümüz de gelmişti. Burada durumu ve vahametin büyüklüğünü anlamaya çalıştık. O arada Abdulkadir vekilimiz, Fatih Tosyalı belediye başkanımız, rektör hocamız, komutanlarımız, başsavcımız geldi. Birbirimizden habersiz, hiç telefon görüşmesi yapmadan, muhabere etmeden saat 05.15 itibarıyla ilçenin Kaymakamlığının önünde, kurumlar hepsi buradaydı.

Büyük bir felaketin içerisindeyiz! Anonslar geliyor emniyetin telsizinden kayıt tutulmaya çalışıyor. Ölü sayısı her dakika artıyor, hastane çökmüş, Mustafa Kemal Mahallesinde çok sayıda yıkım var.  Korkunç bir durumun içerisindeyiz. Bir yandan da yağmur var.

Ben kameralar önünde o geceyi ilk defa anlatıyorum. Şurada çadır, içinde iş makinesi bulmaya çalışıyoruz.  Telefonlar bazen çekiyor bazen çekmiyor. Ben daha onları aramadan bütün Sanayi işletmelerimiz bir şekilde bana ulaştılar, emrinizdeyiz iş makinemizle her şeyimizle dediler.

Bu arada başka yerlerden yardıma gelmeye başladı. Hep beraber ne yapabilirizin derdindeydik. Ama belli oldu ki burası yetmeyecek, hemen üniversiteye geçerek kriz merkezini orada oluşturduk.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Büyük Bir Devlettir

11 il 113 ilçenin biri olan sadece İskenderun’da 359 bina yerle bir olmuştu. Bu binaların hepsine aynı anda müdahale etmek gibi bir kâbusun içerisindeydik. O günlerden bugünlere aldığımız yolu düşününce şükürler olsun.

Kaybettiğimiz insanlarımız var onlar için hakikaten büyük bir üzüntü içerisindeyim.  Çok, çok zor bir süreçti. Evini kaybedenler var, iş yerlerini kaybedenler var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimsenin şüphesi olmasın çok büyük bir devlettir. Bunların hepsi yerine gelir, evleri de yapar iş yerlerini de… Yerine getiremeyeceğimiz tek şey kaybettiğimiz vatandaşlarımızdır” şeklinde konuştu. Vali Demiryürek konuşmasını, tüm davetlilere teşekkür ederek sonlandırdı.

Törende yediden yetmişe yüzlerce kişi tarafından uğurlanan Vali Murat Sefa Demiryürek ve eşi, tüm İskenderun ahalisine veda etti ve teşekkürlerini iletti. Demiryürek Ailesi tören sonunda öncelikle protokol üyeleri, kurum ve daire amirleri olmak üzere sivil toplum kuruluşları, emniyet teşkilatı, gazeteciler ve vatandaşlarla fotoğraf çekildi ve helalleşti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here