Öntürk: “CHP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi Sözünü Tutmadı”

0
8

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya’da bulunan Ulu Camii’nin inşası hakkında ATV ve A Habere verdiği röportajında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Mehmet Öntürk; “Seçimden önce, Antakya’mızdaki Ulu Cami’nin yapımını Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti. Ancak seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisine (CHP) geçen belediye maalesef artık bizlere cevap dahi vermiyor. Verilen sözü tutmalarını, Hatay’ımızda bir eseri ayağa kaldırmalarını beklerdik. Hiç sorun değil, onu da biz yaparız!” dedi.

“Bursa Belediyesinin, İşi Yürütmesi Lazım”

“Ulu Cami ile ilgili olarak Bursa Büyükşehir Belediyesinin el değiştirmesiyle projede bir duraksama olmasına rağmen Habib-i Neccar Camisi’nin de Konya Büyükşehir Belediyesi çalışmalarının devam ettiğini görüyoruz. Onlar da yoksa Hatay’ı unutup yollarına devam mı ettiler?” sorusuna karşılık ise Öntürk; “Ben bunu partizanca söylemiyorum. Bir söz verildi. Belediyeler devlette kurumsaldır. Diğer tarafta Konya Büyükşehir Belediyesi işini yürütürken Bursa Büyükşehir Belediyesinin de bugün bu işi yürütmesi lazım. Yürütemiyorsa kendimiz yapmak zorundayız. Yaparsa seviniriz. Hatay’da Bursa Belediyesinin bir eseri olur. Bir camimizi ayağa kaldırmış olur. Yapmazsa da kamuoyunun takdirine diyeceğiz. Biz kendimiz yapacağız” sözleriyle cevap verdi.

“Ulu Cami İçin Son Noktayı Koyuyoruz”

Samandağ’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde de konuya değinen Öntürk, 6 Şubat’tan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Ulu Cami için bir kontrat yapıldığını, BBB’nin caminin tadilatını üstlendiğini hatırlatarak bu süreçte herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini vurguladı.

Öntürk; “Ulu Camimiz, tam meydanın en güzel yerinde, hâlâ enkaz halinde. Sayın Valimiz gerekli görüşmeleri yaptı. Eğer başlayacaksanız bilgi verin, dedik. Artık pazartesi itibarıyla son noktayı koyuyoruz. Hatay olarak kendi kendimize yeteriz, hiç problem yok” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here